Kayseri'den kısa kısa - Son Dakika
Güncel

Kayseri'den kısa kısa

Kayseri\'den kısa kısa

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür AŞ (KAYMEK) tarafından başlatılan Değer Gençlik Projesi kapsamında, gençler mutfak atölyesinde kek yaptı.

09.02.2022 11:17  Güncelleme: 15:17

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür AŞ (KAYMEK) tarafından başlatılan Değer Gençlik Projesi kapsamında, gençler mutfak atölyesinde kek yaptı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, proje kapsamında 14-17 yaş arası gençler 7 ayrı atölyede robotik kodlamadan diksiyon eğitimine, kaligrafi ve filografiden dijital tasarımlara 25 farklı alanda kendilerini geliştirme imkanı buluyor.

Proje kapsamında gençler bu hafta mutfak atölyesinde kek pişirerek keyifli dakikalar geçirdi.

Büyükkılıç, turist rehberleriyle buluştu

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kentteki profesyonel turist rehberleriyle bir araya gelerek, turizm konusundaki çalışmaları değerlendirdi.

Başkanlık Toplantı Salonu'ndaki buluşmada, Kayseri'nin her yönüyle turizmde adından söz ettiren bir şehir olması için çalıştıklarını belirten Büyükkılıç, "Kayseri, altyapı itibariyle Türkiye'de dört dörtlük şehirlerden biri. Bunu gelen misafirlerimize rahatlıkla söyleyebilirsiniz. Hem tarihi hem de kültürel yapısı ile Türkiye'nin tam kalbinde yer alan, 6 bin yıllık tarihi ve doğasıyla öne çıkan Kayseri'nin tanıtımı için çalışmalarımız devam edecek." ifadelerini kullandı.

Profesyonel turist rehberlerinden Asım Ayyıldız ise Kayseri'yi daha iyi tanıtmak için dernek kuracaklarını ifade etti.

Erkoyuncu'dan Akay'a ziyaret

Pancar Kooperatifleri Birliği (PANKOBİRLİK) Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay'ı ziyaret etti.

Akşehir Ilgın Pancar Ekicileri Kooperatifi YönetimKurulu Başkanı Yusuf Yazır ve Kırşehir Şeker Fabrikası Genel Müdürü Yavuz Erence'nin de katıldığı ziyarette pancar tarımı ve şeker sektörü değerlendirildi.

Talas'ta çiftçilere eğitim

Talas Belediyesi, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile çiftçilere yönelik eğitim programı başlattı.

Koçcağız Mahallesi ile başlayan tarımsal eğitim programının ikinci durağı Kepez Mahallesi oldu.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, kırsal üretimin önemini anlatarak "Göreve başladığım ilk günden itibaren taş toplama makinesinden kompost gübre karıştırma makinesine, koyun kırpma makinesi, koyun yıkama makinesi, arkasından anıza doğrudan ekim makinesini hizmetinize sunduk. En sonunda da fasulye, nohut ve Macar fiği tohumlarını verdik. Şükür iyi neticeler elde ettik." ifadelerini kullandı.

Talaslı üreticiler de program sayesinde tarım ve hayvancılığa dair birçok yeni bilgi öğrendiklerini kaydetti.

Kocasinan Belediyesi 37 araç alacak

Kocasinan Belediyesi, hızlı ve daha kaliteli hizmet verebilmek için filosuna 37 yeni araç ekleyecek.

Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri halkına daha iyi hizmet götürebilmek ve ilçeyi modern bir dünya şehri vizyonuna taşımak için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Yapılan çalışmalarla hizmet kalitesini her geçen gün artırdıklarını anlatan Çolakbayrakdar, "Bu çerçevede hizmetlerin daha kaliteli ve hızlı olması için araç filomuzu güçlendirmeye devam ediyoruz. Hizmet araçlarımızın birkaç tanesi kendi hizmet araçlarımızın yenilenmesi içindir. Özellikle 6x4 ve 4x2 kamyonlarda tuz serme aparatı olacak ve kış şartlarında da kullanacağız. Yeni alacağımız 37 aracın şehrimize ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bütün gayretimiz, çabamız ülkemizin daha güçlü olması içindir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kayseri'den kısa kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement