Ertegün Anısına Bodrumda Caz Şöleni - Son Dakika
Güncel

Ertegün Anısına Bodrumda Caz Şöleni

Ertegün Anısına Bodrumda Caz Şöleni

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde dünyanın en ünlü müzik şirketlerinden Atlantic Records'un sahibi olan ve 2006 yılında yaşamını yitiren Ahmet Ertegün anısına düzenlenen gece renkli görüntülere sahne oldu.

24.09.2011 10:30

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde dünyanın en ünlü müzik şirketlerinden Atlantic Records'un sahibi olan ve 2006 yılında yaşamını yitiren Ahmet Ertegün anısına düzenlenen gece renkli görüntülere sahne oldu.

Ertegün'ün eşi Mika Ertegün'ün de katıldığı gecede Montreux Caz Festivali'nin tamamı digital ortamda cazseverlere yansıtıldı. İskele meydanını dolduran yerli ve yabancı turistler dünyaca ünlü caz ustalarının şarkıları ile dans etti, eğlendi.

ABD'de yaşayan, yaz aylarını son 30 yıldır Bodrum'daki villasında geçiren ve 15 Aralık 2006'da tedavi gördüğü ABD'de 83 yaşında yaşamını yitiren Ahmet Ertegün'ün anısına düzenlenen 'Ahmet Ertegün Digital Saygı Konseri'ne eşi Mika Ertegün, yakın akrabaları, Montreux Caz Festivali Sahibi Claude Nobs, Bodrum Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon ve eşi Hülya Kocadon, konserin sanat danışmanı müzisyen Necmi Cavlı, yerli ve yabancı turistler katıldı.

Bodrum Belediyesi ile Bodrum Kültür ve Sanat Gurubu tarafından İskele Meydanı'nda düzenlenen sinevizyon konserinde 30 Haziran 2006 tarihinde İsviçre'nin Montreux kentinde düzenlenen 'Ahmet'e Saygı' konserinin tamamı dijital ortamda yayınlandı.

Konser öncesinde bir konuşma yapan Claude Nobs, Ahmet Ertegün'ün dünyaca ünlü caz ustalarının yetişmesinde büyük emeği olduğunu söyledi. Ünlü cazcılar ve gelecek nesillerin Ahmet Ertegün'ü asla unutmayacağını kaydeden Nobs,

"Onun anılarını çok daha geniş kapsamlı festivallerle yaşatacağız. 45 yıl önce Montreux festivalini bana armağan eden, bu festivali kurmamda büyük emeği olan Ahmet'i anmak için Bodrum'da bulunmak benim için büyük gurur ve onur verici. Müzik herşeyden yüksek sesle konuşur şimdi caz zamanı" dedi ve mızıkası ile kısa bir şarkı çaldı.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Konserde, Ertegün'ün sanat yaşamlarına büyük destek verdiği Led Zeppeling Robert Plant, Nile Rodgers, Solomon Burke, Ben King, Steve Winwood, Stevie Nicks ve Paola Nutini gibi dünyaca ünlü caz ustalarının eserleri sanatseverler tarafından büyük ilgi ile izlendi.

İskele meydanını dolduran ve aralarında Japonya'dan Brezilya'ya, Kanada'ya kadar onlarca turistin bulunduğu cazseverler çılgınca danslarıyla ilginç ve renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu.

GÖZ YAŞLARINI TUTAMADI

Konser sırasında zaman zaman gözyaşlarını tutamayan Mika Ertegün, "1970'li yıllardan itibaren yılın yarısını Ahmet bey ile Bodrum'da geçirmeye başlamıştık. Bodrum'u çok seviyorduk, ancak o zamansız bizden ayrıldı. Onu Bodrum'daki, ABD'deki ve dünyanın farklı noktalarındaki dostları ile yine Bodrum'da böyle bir ortamda anmak gerçekten mükemmel. Emeği geçenlere çok teşekkür ederim" dedi.

Japon ulusal kanalı NHK'nın da çekim yaptığı konser, iki saat sürdü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ertegün Anısına Bodrumda Caz Şöleni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement