Sağlık ekiplerinin evlerde "çat kapı" aşı mesaisi - Son Dakika
Güncel

Sağlık ekiplerinin evlerde "çat kapı" aşı mesaisi

Erzurum'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında görevlendirilen sağlık ekipleri, gittikleri mahallelerde kapı kapı dolaşıp aşı olmayanları ikna ederek yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı yapıyor.

29.07.2021 11:06  Güncelleme: 12:37

Erzurum'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında görevlendirilen sağlık ekipleri, gittikleri mahallelerde kapı kapı dolaşıp aşı olmayanları ikna ederek yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı yapıyor.

Aşı oranı düşük iller arasında bulunan Erzurum'da, aşılama oranlarının artırılması için İl Sağlık Müdürü Gürsel Bedir koordinesinde başlatılan seferberlik devam ediyor.

Kent meydanları, alışveriş merkezi ve havalimanında kurulan çadırlarda vatandaşa randevusuz aşı yapan ekiplere destek için, Bedir tarafından il ve ilçe sağlık müdürlükleri ile hastanelerden takviye personel görevlendirildi.

Hastane girişlerinde görevlendirilen aşı ikna ekiplerinin yanı sıra yaklaşık 164 kişiden oluşan mobil ekipler, her gün ambulans ve tahsis edilen araçlarla ilçeler ve şehir merkezinde aşı olmadığı belirlenen kişilerin ev adreslerine gidip kapı kapı dolaşarak aşı olmaya ikna ediyor.

Sağlık ekiplerini kapılarında gören ve aşı yaptıran vatandaşlar da uygulamadan dolayı yetkililere ve sağlık personeline teşekkür ederek, aşı sonrası çevresindeki eş, dost ve komşusunu telefonla arayıp aşı olmaya davet etti.

Yaklaşık 1 haftadır hayata geçirilen uygulamayla günlük ortalama aşı sayısı kent genelinde 10 binin üzerine çıktı.

İl Sağlık Müdürü Gürsel Bedir, AA muhabirine, sağlık görevlilerinin salgınla mücadeleyi azim ve kararlılıkla sürdürdüğünü söyledi.

Kovid-19'a karşı en etkili gücün aşı olduğuna dikkati çeken Bedir şunları kaydetti:

"Arkadaşlarımız Erzurum'un her tarafında ev ev, kapı kapı geziyor. Oturmak, 'aman sen de' demek en kolayı. Biz şehri ve vatandaşımızı yeni dalgadan, yeni varyantlardan korumak istiyoruz. Aşılardan sonra ölümler aşısız genç ve orta yaşlara kayıyor, bunu her gün televizyonlarda görüyorsunuz. Aşıyı hafife almadan ve ertelemeden en kısa sürede olalım."

Bedir, Kovid-19 ile topyekun mücadele verilmesi gerektiğini belirterek, tüm vatandaş ve kurum temsilcilerinden bu konuda destek istedi.

İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Edanur Köyceğiz de salgınla mücadelede en etkili yöntemin aşı olduğunu vurgulayarak, herkesi aşı olmaya davet etti.

Aşıya ulaşamayanlara ulaşmak için hane hane geziyorlar

Vatandaşların kentteki aşı çadırlarında randevusuz aşı olabileceklerini belirten Köyceğiz, "Vatandaşımız aile hekimliklerinden randevuyla aşılarını olabilir, bunların haricinde toplum sağlığı ve ilçe sağlık müdürlüklerimizde de randevusuz aşı yaptırabilirler. Tüm bu olanaklardan haberdar olmayan veya aşıya ulaşmada problem yaşayanlar için hane hane ziyaret ederek vatandaşı bilgilendiriyor ve kabul edenlere hemen orada aşısını uyguluyoruz. Tüm Erzurumluları aşı olmaya davet ediyoruz." diye konuştu.

"Aşı hakkında yanlış ve kirli bilgiler var"

Köyceğiz, aşı hakkında çok fazla yanlış ve kirli bilginin olduğunu belirterek, sağlık ekiplerinin söz konusu uygulamayla vatandaşı doğru şekilde bilgilendirdiklerini aktardı.

Evlerine gittikleri vatandaşların genelde aşıya olumlu baktığını ifade eden Köyceğiz, evde aşı uygulamasına katılımının iyi olduğunu dile getirdi.

Kurtuluş Mahallesi'ndeki bir evde aşı olan vatandaşlardan Gülçin Atalar (56) ise ilk doz aşısını yaptırdığını belirterek, "Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanımızdan Allah razı olsun. Sağlık ekipleri evimizin kapısına kadar gelip sağlığımız için aşımızı yaptı. Gençlerimiz ve çocuklarımızın geleceği için herkes aşı yaptırsın, bu hastalıktan kurtulalım." dedi.

"10 numara 5 yıldızlı hizmet"

Evinin önünde aşı olan İlknur Keskin de hizmetten çok memnun kaldıklarını anlatarak, "Gençler hastaneye gidip aşı vurulabilir ama özellikle yaşlı ve çocuklu anneler için bu çok güzel uygulama olmuş. 10 numara 5 yıldızlı hizmet. Konu sağlık olunca bir kişinin hayatı söz konusu değil, milyonlarca insanın hayatı söz konusu bu yüzden herkes aşı olmalı." diye konuştu.

Kapısına gelen sağlık ekiplerine ilk aşısını yaptıran Gülseren Oğurlu da virüsten kurtulmak ve çocukların okula rahatça gitmesi için herkesin aşı yapılmasını istedi.

İkinci doz aşısını bekleyen Sabiha Güneş ise ev ev, kapı kapı dolaşan sağlıkçılara cansiperhane çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Kızının çağrısıyla aşı ekiplerinin yanına gelerek ambulansta aşı yaptıran Hatice Çimen de "Aşımız hayırlı olsun. Herkes aşısını vurulsun. Hastalık ortalıktan kalksın. Türkiye'de herkes rahat olsun. Devletimiz, doktorlarımız ayağımıza kadar geldi, kapı kapı dolaşıp aşımızı vuruyor, Allah razı olsun." dedi.

Kent meydanındaki çadırda aşısını yaptıran Erkan Tankişi de "İkinci doz aşımızı olduk. Hiçbir sıkıntı yok. Hastalıktan kurtulmak için herkesin aşısını vurulması lazım." şeklinde konuştu.

Sağlık ekiplerinin evlerde "çat kapı" aşı mesaisi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sağlık ekiplerinin evlerde 'çat kapı' aşı mesaisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement