Esenboğa Havalimanı'nda Ils Sisteminin Cat Iı'ye Düşürülmesi - Son Dakika
Güncel

Esenboğa Havalimanı'nda Ils Sisteminin Cat Iı'ye Düşürülmesi

DHMİ: "Gerçekleştirilen inceleme ve sinyal performansına yönelik simülasyon çalışmaları neticesinde, ILS CAT III sinyalleri üzerindeki olumsuz etkinin, pistin 5 no'lu apron bölgesinde bulunan devlet uçakları hangarından kaynaklanmadığı kesin olarak anlaşılmıştır"

02.11.2014 20:16

Devlet Hava Meydanları İşletmesinden (DHMİ), Esenboğa Havalimanı'nda ILS sisteminin CAT II'ye düşürülmesiyle ilgili, "Gerçekleştirilen inceleme ve sinyal performansına yönelik simülasyon çalışmaları neticesinde, ILS CAT III sinyalleri üzerindeki olumsuz etkinin, pistin 5 no'lu apron bölgesinde bulunan devlet uçakları hangarından kaynaklanmadığı kesin olarak anlaşılmıştır" açıklaması yapıldı.

DHMİ tarafından bazı basın yayın organlarında çıkan haberler üzerine yapılan yazılı açıklamada, Esenboğa Havalimanı'nda devlet uçaklarına hizmet veren hangarın, havalimanındaki ILS sistemlerine hiçbir olumsuz etkisinin bulunmadığı belirtilerek şunlara yer verildi:

"Esenboğa Havalimanı 03R pistinde hizmet vermekte olan ILS sistemi 20 Ocak 2010'da CAT IIIc olarak hizmete verilmiş, 24 Mart 2014'te kuruluşumuz tarafından gerçekleştirilen uçuş kontrolleri sonucunda sistemin kategorisi CAT II'ye düşürülmüştür. Sistem halen CAT II elektronik sinyal performans seviyesinde hizmet vermeye devam etmekte. Kuruluşumuzca gerçekleştirilen inceleme ve sinyal performansına yönelik simülasyon çalışmaları neticesinde, ILS CAT III sinyalleri üzerindeki olumsuz etkinin, pistin 5 no'lu apron bölgesinde bulunan devlet uçakları hangarından kaynaklanmadığı kesin olarak anlaşılmıştır. Nitekim devlet uçakları hangarının devreye girmesinden sonra da ILS sistemi bir süre CAT III seviyesinde hizmete sorunsuz şekilde devam etmiştir. 24 Mart 2014'teki kontrollerde tespit edilen ve kesinlikle devlet uçakları hangarından kaynaklanmayan olumsuz etkilerin gerçek nedeni çok yönlü olarak araştırılmaktadır. Yansımaların bertaraf edilmesine ve sistemin CAT III performansına tekrar çıkarılmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Esenboğa Havalimanı'nda Ils Sisteminin Cat Iı'ye Düşürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement