Eski Eşini Öldüren Zanlıya İndirimsiz Müebbet Hapis... - Son Dakika
Güncel

Eski Eşini Öldüren Zanlıya İndirimsiz Müebbet Hapis...

Eski Eşini Öldüren Zanlıya İndirimsiz Müebbet Hapis...

Esenyurt'ta, 28 Aralık 2014 tarihinde, boşandığı eşi Nurten Atmaca'yı Kasten öldürmek suçundan tutuklu yargılanan Mustafa Esersin, Suç konusunun önem ve değeri, suçun işleniş biçimi gerekçe gösterilerek müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

26.05.2016 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenyurt'ta, 28 Aralık 2014 tarihinde, boşandığı eşi Nurten Atmaca'yı Kasten öldürmek suçundan tutuklu yargılanan Mustafa Esersin, Suç konusunun önem ve değeri, suçun işleniş biçimi gerekçe gösterilerek müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Haber-Kamera Yüksel KOÇ İstanbul DHA

Esenyurt'ta, 28 Aralık 2014 tarihinde, boşandığı eşi Nurten Atmaca'yı 'Kasten öldürmek suçundan tutuklu yargılanan Mustafa Esersin, 'Suç konusunun önem ve değeri, suçun işleniş biçimi gerekçe gösterilerek müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, 'Sanığın suç sonrası ve yargılama sürecindeki davranışlarına göre, hakkında takdiri hafifletici sebeplerin varlığı nedeni ile cezasından indirim yapılmasını gerektirir hiçbir neden tespit edilmediğini belirterek, Mustafa Esersin'e verdiği cezada 'İyi hal indirimine gitmedi.

Nurten Atmaca'nın kardeşi Yusuf Atmaca da, 'Bu karar yüreğimizin acısını dindirmeyecek ama bir nebze de olsa hafifletecektir dedi.

Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına, tutuklu sanık Mustafa Esersin ve avukatı Muzaffer Kutay ile Nurten Atmaca'nın kardeşi Yusuf Atmaca ve avukatı Neslihan Özer Yıldız katıldı.

Savcının bir önceki celse sunduğu ve sanığın 'Kasten adam öldürmek suçundan cezalandırılmasını istediği esas hakkındaki mütalaaya karşı son sözü sorulan Yusuf Atmaca'nın avukatı Neslihan Özer Yıldız, sanığın mütalaa yönünden cezalandırılmasını istedi.

'OLAYIN OLDUĞU GÜNDEN BU YANA ACI ÇEKİYORUM'

Duruşmada son sözü sorulan Mustafa Esersin, 'Olayın olduğu günden bu yana acı çekiyorum. Olaylardan ötürü çok üzgün ve pişmanım. Bir anda olanlar oldu ve ben ne olduğunu anlayamadım dedi.

Sanık Esersin'in avukatı Muzaffer Kutay da müvekkilinin 18 aydır tutuklu olduğunu, sağlıklı bir ruh halinde olmadığını belirterek, müvekkili için yasal indirimlerin uygulanmasını talep etti.

MÜEBBET HAPİSLE CEZALANDIRILDI

Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, aranın ardından kararını açıkladı. Mahkeme, 'Suçun işleniş biçimi, suçun işlenişinde kullanılan araç, suç konusunun önem ve değeri, sanığın kastının yoğunluğu, güttüğü saik ve amacını gerekçe göstererek, Mustafa Esersin'i müebbet hapis cezası ile cezalandırdı.

'CEZASINDA İNDİRİM YAPILMASINI GEREKTİRİR HİÇBİR NEDEN TESPİT EDİLEMEDİ'

Mahkeme, sanık hakkında 'İyi hal indirimine gitmedi. Mahkeme, iyi hal indirimine gitmeme gerekçesini tutanağa şöyle yazdı

'Dosya kapsamı, somut olayın özelliklerine ve yargılama safahatında edinilen kanaat ile sanığın suç sonrası ve yargılama sürecindeki davranışlarına göre, hakkında takdiri hafifletici sebeplerin varlığı nedeni ile cezasından indirim yapılmasını gerektirir hiçbir neden tespit edilmediğinden, sanığa verilen ceza nedeni ile TCK'nın 621 maddesi gereğince indirim yapılmasına takdiren yer olmadığına...

BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

Duruşmadan sonra 'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu' üyelerinin de katıldığı bir basın açıklaması yapıldı.

Açıklamada konuşan Atmaca Ailesi'nin avukatı Neslihan Özer Yıldız, bugün verilen kararın güzel ve örnek bir karar olduğunu söyledi. Mahkemenin sanık hakkında 'İyi hal ve 'Haksız tahrik indirimi uygulamadığına dikkat çeken Avukat Yıldız, 'Bu karar umut vericidir, ilham vericidir. Kadın cinayetlerinde cezaların caydırıcılığının azaltılmasının önüne geçecek gelişmelerdir bunlar dedi.

Nurten Atmaca'nın kardeşi Yusuf Atmaca da, 'Bu karar yüreğimizin acısını dindirmeyecek ama bir nebze de olsa hafifletecektir. Bu davanın diğer kadın cinayetleri davalarına emsal teşkil etmesini talep ediyorum diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eski Eşini Öldüren Zanlıya İndirimsiz Müebbet Hapis... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement