ESTAŞ Fabrikası, En İyi Tedarikçi Seçildi - Son Dakika
Güncel

ESTAŞ Fabrikası, En İyi Tedarikçi Seçildi

ESTAŞ Fabrikası, En İyi Tedarikçi Seçildi

ESTAŞ, ünlü otomotiv firması McLaren lüks segmentinin motor tedarikçisi McLaren Ricardo UK tarafından 2013 yılı en iyi tedarikçisi seçildi.

24.02.2014 19:12  Güncelleme: 19:34

Sivas Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren ve 46 ülkeye eksantrik mili ihraç eden Eksantrik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (ESTAŞ), ünlü otomotiv firması McLaren lüks segmentinin motor tedarikçisi McLaren Ricardo UK tarafından '2013 yılı en iyi tedarikçisi' seçildi.

1977 yılında Sivas'ta küçük bir atölyede kurulan ESTAŞ, ürettiği kam millerinin yüzde 80'ini ihraç etmesiyle biliniyor. Bugüne kadar büyük otomotiv firmalarının kam millerini tedarik etmesiyle sık sık gündeme gelen ESTAŞ'ın ürettiği kam millerini yurtdışında; Renault, Dacia, Cummins, Bosch, Scania, Tata, Mahindra, Ricardo, yurtiçinde ise Renault, Fiat, Türk Traktör gibi firmalar motorlarında kullanıyor. Dönemsel olarak da diğer ünlü otomotif firmalarına da eksantirik mili desteği sağlanıyor.

McLaren lüks segmentinin motor tedarikçisi olan Ricardo UK tarafından '2013 yılı en iyi tedarikçisi' seçilen ESTAŞ, ihracat yaptığı ülke sayısını artırmayı hedefliyor. Ricardo UK'un, 3-4 litre segmentinde 3800 cc'lik V8 motoruyla 'yılın motoru' seçildiği belirtilen 'M838T' motorlu 'Supercar' aracı için '2013 yılı en iyi tedarikçisi' olarak belgelendirilen ESTAŞ, üretim kapasitesini artırmayı planlıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan ESTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Döner, "1995 yılında bu yana Avrupa'daki ünlü markalara kam mili üretiyor ve ihraç ediyoruz. 2 bin çeşit, sabit ve içten yanmalı motorlara, lokomotiflere ve gemi jeneratör motorlarına eksantrik mili üretiyoruz. Son zamanlarda geliştirdiğimiz teknolojimizle birinci lige taşınmış durumdayız. ESTAŞ, marka olarak bütün gelimiş dünya ülkelerindeki firmaların dikkatini çekmekte ve hazırladıkları projelere teklifler vermekteyiz. Biz inanıyoruzk i 2015-2016 yıllarında bugünkü üretimimizi ve ciromuzu 4'e 5'e katlayarak bu firmalarla çok ciddi manada çalışmalar yapacağız" dedi.

Organize Sanayi Bölgesinde 132 bin metrekarelik alana kurulu fabrikada 300 kişi çalışırken, yeni yatırımlar ile önümüzdeki yıllarda bu sayının iki katına çıkarılmasının hedeflendiği belirtildi. - Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ESTAŞ Fabrikası, En İyi Tedarikçi Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement