Etik Kurulu'ndan Rapor Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Etik Kurulu'ndan Rapor Açıklaması

Etik Kurulu\'ndan Rapor Açıklaması

"Fenerbahçe şike yaptı, Beşiktaş ve Trabzonspor suçsuz" raporuyla ilgili Etik Kurulu'ndan açıklama geldi.

21.12.2011 13:21  Güncelleme: 15:08

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Atalay, şike soruşturması kapsamında basında 'Etik Kurul Raporu' diye çıkanların geçici rapor olduğunu söyledi, "İncelememiz sürüyor" dedi.

İzmir'deki vakfı üniversitesi Gediz Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Atalay, yaptığı açıklamada, basına sızan raporun nihai olmadığının altını çizdi. Prof. Dr. Atalay, "20 Temmuz itibariyle elimizdeki delillere göre incelemede bulunduk ve 340 sayfalık geçici bir rapor hazırladık. Kesinlikle ceza ve yaptırım önerisinde bulunmadık, sadece o günkü delillerin ışığında Türkiye Futbol Federasyonu yönetimine kanaatimizi bildirdik" dedi.

Prof. Dr. Oğuz Atalay, incelemenin devam ettiğini, kesin raporun henüz hazırlanmadığını da vurguladı. Prof. Dr. Atalay, şyöle devam etti:

"20 Temmuz'dan sonra yeni delillere ulaşıldı, soruşturmada gizlilik de kalktı. Biz o raporu hazırlarken, savunma hakkını bile yerine getiremedik, çünkü gizlilik vardı, kimseyle görüşme şansımız yoktu. Şimdi savunmaları da alacağız ve yeni rapor yazacağız. Bu raporda kanaatimiz değişebilir. Yönetim de yeni raporu dikkate alıp, delillere ve vicdani kanaatine göre karar verecek."

Prof. Dr. Oğuz Atalay, TV kanallarında yapılan yorumların da yanlış olduğunu savundu, "Hukuki bilgisi olmayan kişiler, izleyicilerin karşısına çıkıp gereksiz, zamansız ve yersiz konuşuyor. Rapor sanki kesinmiş gibi bilinçsizce yargıda bulunuluyor. Soruşturmanın devam ettiğinden ise nedense bahsedilmiyor. Herkes şunu iyi bilmeli, bu rapor nihai değildir, ceza ve yaptırım önerisi de yoktur. Yorum yapılırken bu hususa dikkat edilsin" diye konuştu.

Prof. Dr. Oğuz Atalay, raporu basına kimin sızdırdığını bildiklerini ama şu an bu konuda açıklamaya yapmayacağını da ifade etti. Prof. Dr. Atalay, "Rapor kesinlikte federasyondan sızdırılmadı. Bu konuda eminiz. 340 sayfalık rapor, kozmik odamızdaki kasada tutuluyor. Ne dışarı çıkarıldı ne de kopyalandı. Zaten raporun tamamı ele geçirilmedi, 38 sayfalık özet bölümü gazetelerde yer aldı. Nasıl ve kim tarafından sızdırıldığına ilişkin ciddi tespitlerimiz var" dedi.

İŞTE BASINA SIZAN O RAPOR

Sabah gazetesinde dün yayınlanan raporda Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın 5 maçta şike, 1 maçta teşvik primi, 5 maçta teşvik primi teşebbüsü ve 1 maçta da şike teşebbüsü faaliyetlerinde bulunduğu, Trabzon Başkanı Sadri Şener ve Nevzat Şakar'la ilgili ise delil olmadığı ileri sürülüyor.

Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Atalay'ın imzasıyla hazırlanan raporda, ayrıca İlhan Ekşioğlu, Mecnun Odyakmaz, Ahmet Çelebi, Bülent İşcen, Abdullah Başak, Yusuf Turanlı, Korcan Çelikay, Fatih Akbaba, Tamer Yelkovan'ın şike yaptığının tespit edildiği yazıyor.

İŞTE O MAÇLAR

Şike yapılanlar

G.BİRLİĞİ-FENERBAHÇE: 2-4

ESKİŞEHİR-FENERBAHÇE: 1-3

FENERBAHÇE-İST.BŞB.: 2-0

FENERBAHÇE-ANKARAGÜCÜ: 6-0

SİVASSPOR-FENERBAHÇE: 3-4

Teşvik primi

MANİSA-TRABZONSPOR: 1-2

BURSASPOR-İST.BŞB.: 1-1

G.BİRLİĞİ-TRABZONSPOR: 1-2

TRABZONSPOR-BURSASPOR: 1-0

ESKİŞEHİRSPOR-TRABZONSPOR: 0-0

TRABZONSPOR-İST.BŞB.: 3-1

Şike teşebbüsü

BUCASPOR-FENERBAHÇE: 3-5

KARABÜK-FENERBAHÇE: 0-1

FENERBAHÇE-ANKARAGÜCÜ: 6-0

Beşiktaş şike yapmadı

Etik Kurulu'nun raporunda Beşiktaş'ın herhangi bir şike olayına karışmadığı bildiriliyor. Raporda, siyah-beyazlıların İstanbul BŞB. ile oynadığı Ziraat Türkiye Kupası final maçında (6-5 Beşiktaş'ın galibiyetiyle bitmişti) Serdar Adalı, Tayfur Havutçu, Cengiz Zülfikaroğlu, Ahmet Ateş ve İbrahim Akın'ın şike yapmadığı dile getiriliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Etik Kurulu'ndan Rapor Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement