Expo 2016'da 'Alman Birlik Günü' Resepsiyonu - Son Dakika
Güncel

Expo 2016'da 'Alman Birlik Günü' Resepsiyonu

Expo 2016\'da \'Alman Birlik Günü\' Resepsiyonu

EXPO 2016 Antalya sergi alanında ’Almanya Birlik Günü’ resepsiyonu düzenlendi.

03.10.2016 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EXPO 2016 Antalya sergi alanında 'Almanya Birlik Günü' resepsiyonu düzenlendi. Almanya'nın Antalya Konsolosu Martin Vetter, "Bugün insanlar, milletler arasındaki farklılıkları ve yanlış anlaşılmaları önlemek her zamankinden daha önemli" dedi.

1990 yılında gerçekleşen Almanya'nın yeniden birleşmesinin 26'ncı yıl dönümü şerefine Almanya'nın Antalya Konsolosluğu tarafından resepsiyon düzenlendi. Almanya'nın EXPO 2016 Antalya sergi alanında yer alan bahçesinde gerçekleştirilen resepsiyona EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Resepsiyon Alman ve Türk Milli marşlarının çalınmasıyla başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan Almanya'nın Antalya Konsolosu Martin Vetter, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök nezdinde tüm EXPO çalışanlarına desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Konsolos Vetter, "Sevgili EXPO ailesi, bugün Berlin Duvarı'nın yıkılışını ve Almanya'nın yeniden birleşmesinin 26'ncı yıl dönümü. Bugün insanlar, milletler arasındaki farklılıkları ve yanlış anlaşılmaları önlemek her zamankinden daha önemli. Bu yanlış anlaşılmalar krizlere ve bu krizler de savaşlara neden oluyor. İnsanların birbirleriyle konuşması, birbirlerini küçük görmemesi de önemli. Bunun için EXPO'lar çok uygun yerler ve buradaki EXPO'da da bunu görebiliyoruz. Burada farklı milletlerden insanlar bir araya gelebiliyor, konuşuyor ve birlikte eğleniyor" dedi.

Vetter, konuşmasını "15 Temmuz şehitlerini anıyor ve Türkiye'nin yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum" sözleriyle bitirdi.

'Almanya Birlik Günü' resepsiyonu müzik dinletisiyle sona erdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Expo 2016'da 'Alman Birlik Günü' Resepsiyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement