Faili Meçhulsüz Şehir Konya - Son Dakika
Güncel

Faili Meçhulsüz Şehir Konya

Faili Meçhulsüz Şehir Konya

Konya'da polisin çalışması sonucu 10 yıl içerisinde kent merkezinde meydana gelen cinayetlerin tamamı çözülerek faili meçhul kalmaması başarıyı gösteriyor.

31.12.2013 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da polisin çalışması sonucu 10 yıl içerisinde kent merkezinde meydana gelen cinayetlerin tamamı çözülerek faili meçhul kalmaması başarıyı gösteriyor. Dedektiflerin aynı zamanda kayıp şahıslardan yola çıkarak yaptığı çalışmalar sayesinde cinayetleri ortaya çıkararak katilleri yakalaması dikkat çekiyor.

İHA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Konya kent merkezinde 2003 yılında 42, 2004'te 30, 2005'te 27, 2006'da 25, 2007'de 29, 2008'de 21, 2009'da 18, 2010'da 20, 2011'de 24, 2012'de ve 2013'de 25 kişi çeşitli sebeplerle cinayete kurban gitti. 2003 ile 2013 yılı arasında meydana gelen 261 cinayetin faili Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin tecrübesi ve yaptığı planlı çalışmalar neticesinde yakalanırken, faili meçhul cinayetler de çözüldü.

CİNAYETE KURBAN GİDEN KAYIPLARI ORTAYA ÇIKARIYORLAR

Kent merkezinde ve ilçelerde işlenen cinayetlerin yanı sıra kayıp şahıslar ile ilgili de önemli çalışmalar yapılan Konya'da, Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar ile Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin başarısı göz dolduruyor. 2003 ile 20013 arasında kayıp olarak aranan şahıslarla ilgili çalışma yapan dedektifler ise akıllara durgunluk veren cinayetleri ceset olmadan sanığı belirleyerek ortaya çıkardı. Aralarında 10 yılı aşkın süredir kayıpların da bulunduğu 20 kişinin önce katilleri ardından da cesetleri gömüldükleri yerlerde bulundu. 4 kişinin cesetlerinin yakıldığı, 2 kişinin cesedinin ise gölete atıldığı belirlendi.

TOPRAKTAN 20 CESET ÇIKTI

Konya polisinin 10 yıl içerisinde yaptığı çalışmalarda kayıp olarak aranan şahıslardan 20'sinin cesedi gömülü olarak, yine kayıp olarak aranan şahıslardan 2'sinin cesedi göllerde bulunurken, katilleri ortaya çıkartılan 4 kişinin cesedinin ise yakıldığı belirlendi. Konya'da kayıp olarak aranan kişilerden Ebru Çiftçi (11), Emine Dudu Ertekin (9), Hakan Yıldırım (18), Mustafa Zorlu, Murat Aydın (32), Mustafa Şanlı (35), Ahmet Kardaş, Fatih Bağcı, Ayşe Demir, Ebru Erdoğan, İsmail Bilgiç (46), Haydar Balcı (64), Hüseyin İşbilir (49), Fatih Karagöz (35), Hürrem Uslu (35), Kemal Akın (29), Ali Er ve Uğur Turgut'un cesetleri gömülü oldukları yerlerden katillerin göstermesi sonucu bulundu.

CESETLERİ YAKANLAR VE SUYA ATANLAR DA YAKALANDI

Dedektiflerin yaptığı çalışmalarda yasak aşk sonucu dünyaya gelen 2 bebeğin de öldürüldüğü belirlenirken, bazı kişilerin cinayet sonrası cesetleri yaktığı, bir kişinin ise ayaklarına ağırlık bağlayarak 2 ceseti farklı göletlere attığı ortaya çıktı. Konya'da iki farklı turizm şirketinin yöneticilerinden Mehmet Mustafa Öcal (41) ile Kahraman Erdem'in (59), kaybolduktan 10 gün sonra birlikte çalıştıkları Halil Ay tarafından öldürülüp farklı göletlere cesetlerinin atıldığı belirlenmişti. Konya'da 8 yıldır kayıp olan Türkan Karataş'ın kapıcı tarafından kalorifer kazanında, 33 gün aranan 4 yaşındaki Beyza Çökekoğlu'nun komşuları Kezban U. tarafından öldürülüp, cesedinin sobada yakıldığı; anne Emet (61) ile kızı Fatma E'nin (40), baba Mustafa E. tarafından öldürülüp cesetlerinin yakıldığı ortaya çıkarılmıştı.

SERİ KATİLİ DE YAKALAMIŞLARDI

5 Ağustos 2011 tarihinde Konya'nın Akşehir ilçesine bağlı kasabalarla Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesine bağlı kasabalarda peş peşe işlenen cinayetlerin ardından, Konya Cinayet Bürosu dedektifleri harekete geçmişti. Dedektifler, Hatay'ın İskenderun ilçesinden Konya'nın Akşehir ilçesine 2 ay önce gelen 30 yaşındaki Erhan G'nin yüzüne hijyen maskesi takarak cinayetleri işlediğini belirlemişti. Dedektifler tarafından yakalanan zanlı, Hacer Rahimova, Yakup Okumuş, Türkan Sorgun ile Gökhan Keser'i gasp amaçlı öldürdüğünü kabul etmişti. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Faili Meçhulsüz Şehir Konya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement