Fetö Çatı Davası - Son Dakika
Güncel

Fetö Çatı Davası

Fetö Çatı Davası

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in de arasında bulunduğu 73 kişi hakkında "Anayasayı ihlale teşebbüs etmek, silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek, hükümeti yıkmaya teşebbüs etmek" suçlarından açılan davanın ikinci celsesi sona erdi.

23.11.2016 20:15

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in de arasında bulunduğu 73 kişi hakkında "Anayasayı ihlale teşebbüs etmek, silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek, hükümeti yıkmaya teşebbüs etmek" suçlarından açılan davanın ikinci celsesi sona erdi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklardan Alaeddin Kaya savunma yaptı.

Cemaatin yönettiği bir Türkiye'de yaşamak istemeyeceğini ifade eden Kaya, "Cemaat kendisini yönetsin, başka işlere karışmasın" diye düşündüğünü söyledi.

Fener Rum Patriği Bartholomeos ile görüşmesinde Fetullah Gülen'in yanında bulunduğunu, Papa 2. John Paul ile de farklı bir zamanda görüşmesinin olduğunu belirten Kaya, bunların iddianamede kendisine isnat edilen suç tarihinden önce gerçekleştiğini kaydetti.

Eski Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce'nin kendisini zan altında bırakan açıklamalar yaptığını ileri süren Kaya, Nurettin Veren ve Gülerce gibi isimlerin cemaatten para aldığını, kendisinin bağımsız bir insan olduğunu savundu.

Kendisiyle ilgili "Üst düzey subaylarla görüştüğü" iddialarının ortaya atıldığını hatırlatan Kaya, geçmişte gazetesinin akreditasyon sorununu çözmek için emekli Orgeneral Çevik Bir ile görüştüğünü anlattı.

Gülen'in de içinde bulunduğu bazı toplantılara ev sahiplerinin isteği üzerine katıldığını ifade eden Kaya, "Fetullah Gülen devletin vaiziydi tanıdığımda. Kimse ilgilenmemiş, o da konuşmaya başlamış, konuşuyor ve göz yaşlarıyla dinliyorsunuz. O gün gözyaşlarıyla dinleyen adama diyorsunuz ki 'Sen 15 Temmuz'u niye göremedin?' Mümkün değil, bunu sorma hakkınız da yok. Ben göremedim açıkçası, bu kadar akıllı zannederdim kendimi. Ben ne Cumhurbaşkanından ne Başbakandan ne MİT Müsteşarından daha akıllı değilim. Onlar niye göremediler? Göremediler." dedi.

"Terör örgütüne mahkeme karar verecek"

Kaya, Gülen'in iç yüzünü gördükçe rahatsız olmaya başladığını belirterek, KPSS'de soruların çalınması, casusluk, kaset tezgahı, Balyoz ve Ergenekon tezgahlarını bilmesi durumunda bunları kabul etmeyeceğini söyledi.

Gülen'in bir terör örgütü olup olmadığını mahkemenin kararının belirleyeceğini kaydeden Kaya, bu yapıyla parasal hiçbir ilişkisinin olmadığını, vaaz dinlemek için çeşitli sohbetlerde bulunduğunu savundu. Kaya, Gülen'in görünen yüzü dışında hiçbir bilgiye sahip olmadığını ifade etti.

FETÖ yapılanmasını en iyi bildiğini iddia eden kişilerin bile yapıyı çözemediğini belirten Kaya, "Bu işe bel bağlayan kişiler sadece vaazı, namazı gördüler. KPSS'de soru sızdırılmasını bilmezler. Onlar kul hakkına bakarlar. Ben başka bir şey duymuşsam Allah da adalet de bana cezamı verecektir." dedi. Kaya, şöyle konuştu:

"Benim gözümde Gülen kim? 'Sonsuz Nur' kitabı hariç hiçbir kitabını okumadım. Vaazlarda ise aksine ağlayarak dinliyordum. Sohbetleri daha bir hoşuma gidiyordu. Enteresandır ki o sohbetleri televizyondan izlerken de hiç etkilenmiyordum. Sayın Gülen'i insan tasviri dışında düşünmemişimdir. Onu farklı şekilde görenler olabilir. Daha farklı görürsem Allah beni kahreder."

Duruşma yarına ertelendi

Kaya, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin ise "Ülkem tarihinde görülmemiş bir kalleşlik yaşanmış, içim kan ağlıyor. Ülkemde daha önce darbe olduğunda başbakan asılmış ama bu sefer milyonlar dışarıda, bundan gurur duydum. Sayın Cumhurbaşkanının basireti olmasa mahvolmuştuk. Darbeyi kimin yaptığı konusunda bilgim yok." ifadelerini kullandı.

Mahkeme Başkanı Selfet Giray'ın "FETÖ'nün haberleşmede kullandığı ByLock uygulamasını kullandınız mı?" sorusuna, Kaya, "Benim adıma kayıtlı telefonda ByLock yok ama programı kullandım. Kimin telefonunda kullandığımı bilmiyorum, çocuklarım ya da torunlarım programı indirmiş olabilir. Bu programla çocuklarımla iş amaçlı yazıştım. Programı herkes indirebiliyor. Bıçak adam da öldürür ekmek de keser. ByLock'u herkes alabiliyor. Kimi dua gönderiyor, kimi başka şey gönderiyordur bilemem." yanıtını verdi.

Kaya'nın savunmasının ardından Mahkeme Başkanı Giray, duruşmaya yarın saat 10.00'da devam edileceğini duyurdu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö Çatı Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement