Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Demokratik Sendikalar Konfederasyonu'na (DESK) bağlı Demokratik Tarım Orman ve Çevre Çalışanları Sendikası Dem Toç Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun İl Başkanı İsmail Tonka, "Darbe girişiminin arkasında FETÖ ile birlikte dış güçler var." ifadesinde bulundu.

07.08.2016 15:52

Demokratik Sendikalar Konfederasyonu'na (DESK) bağlı Demokratik Tarım Orman ve Çevre Çalışanları Sendikası Dem Toç Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun İl Başkanı İsmail Tonka, "Darbe girişiminin arkasında FETÖ ile birlikte dış güçler var." ifadesinde bulundu.

Tonka, yaptığı yazılı açıklamada, Irak, Libya, Mısır ve Suriye'de son yaşananların unutulmaması gerektiğini hatırlattı.

Türk milletinin sadece Allah'ın önünde secde edeceğini bu devleti ve milleti yıkmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini vurgulayan Tonka, Orta Doğu'da yaşananların iyi analiz edilmesini istedi.

15 Temmuz gecesinde milletin oyu ile seçilmiş ve iktidara gelmiş hükümeti ve yine halkın oyları ile seçilmiş bir Cumhurbaşkanını, halkın iradesini, millet iradesini ipotek altına koymaya çalışarak illegal yollar ve darbe yöntemi ile değiştirmek isteyen FETÖ terör örgütünün arkasında dış güçler ve emperyalist odaklar olduğunu ifade eden Tonka, şöyle devam etti:

"Yoksa, FETÖ terör örgütünün cesaret edebileceği bir iş değildir bu olaylar. Orta Doğu'yu kana bulayanlar, Türkiye'nin yükselişini büyümesini hazmedememiş, Büyük Orta Doğu Projesi (BOP) uygulamaya koymuşlardır. Zaten Mısır'da yapılan darbenin ardından sıranın Türkiye'ye geleceğini sağır sultan bile duymuştu. ve öyle de oldu. 15 Temmuz gecesi FETÖ terör örgütünü uşak gibi kullanan emperyalist odaklar ve ülkeler harekete geçerek Türkiye'ye karşı hain planlarını harekete geçirerek, hain emellerine ulaşacaklarını sanmış olsalar da bunu başaramamış ve hezimete uğramışlardır. Darbe girişiminin arkasında FETÖ ile birlikte dış güçler var. Ülkemizi karanlığa gömerek, sömürmek için sıraya giren cibilliyetsiz, beyinsiz yaratıklar avucunu yalamış o küçücük beyinlerinin bu oyununu, Büyük yüce Türk milleti ve TSK içindeki vatansever darbe karşıtı askerlerimiz bozmuş ve bunu başarmalarına izin vermemişlerdir."

Darbe girişimde bulunanları adeta destekleyen açıklamalar yapan devletlere seslenen Tonka, "Bize insanlık dersi vereceğinize siz kendi iç işlerinizle meşgul olun. Ülkemizin iç işlerine karışarak bizlere insanlık dersi vereceğinize kendi geçmişinize ve tarihinize bakın. 'Orta Doğu'ya demokrasiyi getireceğiz diyerek adeta bölgeyi kan gölüne çevirdiniz." açılmasında bulundu.

Tonka, Dem Toç Sen olarak hiçbir anti demokratik hareketi desteklemediklerini milletin yanında ve milletin iradesinin dışında hiçbir oluşumu kabul etmediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Milli irade, milletin iradesi her şeyin üstünde tutuluyorsa, herkes buna saygı duymak zorundadır. Geleceğimizi karartmak istemiyorsak demokrasimize ve ülkemize sahip çıkmak zorundayız. Gün demokrasi günüdür, gün birlik ve beraberlik günüdür."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement