Ürdün Prensi: Futbolda Şeffaf Bir Yönetim Göstereceğiz - Son Dakika
Güncel

Ürdün Prensi: Futbolda Şeffaf Bir Yönetim Göstereceğiz

Ürdün Prensi: Futbolda Şeffaf Bir Yönetim Göstereceğiz

Ürdün Prensi Ali Bin El Hüseyin, dünya futbolunu yöneten FIFA'da değişim zamanının geldiğini belirtip, başkanlığa bu yüzden aday olduğunu söyledi.

16.01.2015 10:36  Güncelleme: 11:24

Sercan SAPANATAN - İSTANBUL/ DHA

FIFA Başkan adayı Ürdün Prensi Ali Bin El Hüseyin, dünya futbolunu yöneten FIFA'da değişim zamanının geldiğini belirtip, başkanlığa bu yüzden aday olduğunu söyledi.

39 yaşındaki Ürdün Kraliyet Üyesi bu ayın başında yaptığı açıklama ile FIFA Başkanlığı için adaylığını açıklamıştı. Prens Ali Bin El Hüseyin, Avustralya'da katıldığı bir radyo programında yaptığı açıklamalarda Sepp Blatter ve Fransız Jerome Champagne ile girdiği seçim yarışını değerlendirdi.

Prens Ali Bin El Hüseyin, "Dünyanın her yerinde ki sporu seven ve önemseyen insanlardan destekleyici ve cesaret verici mesajlar alıyorum. Sadece delegeler ya da üyelerden değil, sporculardan da destek alıyorum. Artık futbolun yönetimsel tartışmalardan sıyrılıp yeniden sporun kendisine dönme vakti" dedi.

FIFA Başkan adaylığı için uzun süre düşünüp karar verdiği belirten Prens Ali Bin El Hüseyin, "Uzun bir düşünmenin ardından 'Tamam. Hadi yapılım' dedim. Benim düşüncem dünyada futbolu seven herkes için bir görev olduğunu fikrindeyim ve futbolu eski günlerine geri getirmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

UEFA Başkanı Michel Platini'nin desteğine sahip olan Ürdün ve Batı Asya Futbol Federasyonları Başkanı Prens Ali Bin El Hüseyin, en önemli vaatlerinden birinin futbol da şeffaflık olduğunu belirterek, 2018 Dünya Kupası ve 2022 Dünya Kupası hakkında çıkan rüşvet iddiaları için "Micheal Garcia'nın Raporunu kamuoyuna açıklanması gerekiyor" şeklinde konuşmuştu.

İsviçre'nin Zürih kentinde 29 Mayıs'ta yapılacak 65. FIFA Kongresi'ndeki başkanlık seçiminde,1998 yılından bu yana FIFA Başkanı olan 78 yaşındaki Sepp Blatter beşinci kez göreve aday. Blatter ve Prens Ali Bin El Hüseyin'le birlikte eski Fransız diplomat Jerome Champagne de FIFA Başkanlığına aday olduğunu açıklamıştı. Adaylık süresi için belirlenen son tarih ise 29 Ocak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ürdün Prensi: Futbolda Şeffaf Bir Yönetim Göstereceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement