Filistin Devlet Başkanı Abbas Mısır'da - Son Dakika
Güncel

Filistin Devlet Başkanı Abbas Mısır'da

Filistin Devlet Başkanı Abbas Mısır\'da

Abbas, Arap Birliği Genel Sekreteri Arabi ve Mısır Dışişleri Bakanı Fehmi ile bir araya geldi.

08.04.2014 23:22

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi ve Mısır Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi ile görüştü.

Abbas, beraberindeki üst düzey heyetle Arap Birliği'nin yarın düzenlenecek olağanüstü toplantısı öncesi Arabi ve Fehmi ile ayrı ayrı bir araya gelerek, İsrail-Filistin barış görüşmelerini ele aldı.

Görüşmeye katılan Filistinli kaynaklardan alınan bilgiye göre, Arabi ile Kahire'deki cumhurbaşkanlığı misafirhanesinde görüşen Abbas, İsrail'le barış görüşmelerindeki son gelişmeler hakkında bilgi verdi. İkili ayrıca Arap Dışişleri Bakanları toplantısı gündemini değerlendirdi.

Abbas daha sonra aynı konular çerçevesinde görüş alışverişinde bulunmak üzere Mısır Dışişleri Bakanı Fehmi ile bir araya geldi. Görüşmenin ayrıntılarına ilişkin ise bilgi verilmedi.

- Gazze'den İsrail ile görüşmeleri sonlandırma çağrısı

Öte yandan Gazze'deki Filistin hükümetinden yapılan yazılı açıklamada, barış görüşmelerinin, "İhlallerini arttırması, Yahudi yerleşim birimleri inşasını sürdürmesi ve terör faaliyetlerine devam etmesi için İsrail'e bir kılıf olduğu" ileri sürülerek, Filistin yönetimine "İsrail baskısına boyun eğmeme ve müzakereleri sonlandırma" çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, "Abbas'ı, İsrail'in Filistin halkına karşı işlediği suçlardan yargılanması için tüm uluslararası kuruluşlara üye olmaya diğer anlaşmalara da taraf olmaya çağırıyoruz" denildi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, daha önce İsrail yönetiminin barış müzakereleri çerçevesinde 29 Mart Cumartesi günü salıverilmesi öngörülen Filistinli tutukluların 4. grubunu serbest bırakmamasına tepki olarak, aralarında BM Irk Ayrımcılığının Ortadan Kaldırılması, Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması, Viyana Andlaşmalar Hukuku'nun bulunduğu uluslararası 15 anlaşmaya imza attıklarını açıklamış, BM'ye bu konudaki resmi talepleri içeren bir mektup sunmuştu. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Filistin Devlet Başkanı Abbas Mısır'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement