Fırat Koleji Septo'da Türkiye 2.si Oldu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Fırat Koleji Septo'da Türkiye 2.si Oldu

20.05.2014 12:31

Balıkesir Özel Fırat Ortaokulu 6.sınıf öğrencisi Ömer Feyyaz Selçuk, 8.SEPTO Sanat Organizasyonunda "Parmakick" adlı projesiyle Türkiye 2.si olarak gümüş madalya kazandı ve Balıkesir'in gururu oldu.

Yamanlar Eğitim Kurumları tarafından bu yıl 8.si düzenlenen, ilk ve ortaokulların katıldığı Ulusal Sanat Eğitimi Proje Tasarım Organizasyonu(SEPTO) İzmir fuarında gerçekleşti. Rekreasyon, Oyuncak Tasarımı, Dramatizasyon, Pandomim, Kaligrafi, Resim ve Müzik olmak üzere 7 kategoride yeteneklerini sergileyen 81 il ve 515 okuldan toplam 2580 öğrenci, birbirinden ilginç projeleri jürinin beğenisine sundu.

Oyuncak Tasarımı kategorisinde finale kalan 315 projenin arasından Özel Fırat Ortaokulu, 6-B sınıfından Ömer Feyyaz Selçuk ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Abdussamed Şahiner'in danışmanlığında yapmış olduğu "Parmakick" adlı oyuncak projesiyle Türkiye 2.si olarak gümüş madalya kazandı.

Okul Müdürü Ramazan Bayram, "Bilimde elde ettiğimiz başarıların yanında sanat alanındaki çalışmalardan da geri kalmamaya çalışıyoruz. Yaşamdaki güzellikleri sanata yansıtmayı başarmış olan okulumuz, sanatsal çalışmalara her türlü desteği vermeye devam etmektedir. Bu yıl 3 projeyle girdiğimiz sanat organizasyonunda Türkiye 2.si olduk. Bu vesileyle dereceye giren öğrencimizi, ailesini ve emeği geçen Görsel Sanatlar zümremizi tebrik ediyor, yürekten kutluyorum." diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Fırat Koleji Septo'da Türkiye 2.si Oldu - Son Dakika


Advertisement