"Florya Engelliler Yaz Kampı" Başladı - Son Dakika
Güncel

"Florya Engelliler Yaz Kampı" Başladı

"Florya Engelliler Yaz Kampı" Başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğünce (İSEM) düzenlenen 19.dönem "Florya Engelliler Yaz Kampı" başladı.

04.06.2013 17:31

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kampın başlaması dolayısıyla düzenlenen törene AK Parti İstanbul Milletvekili Gürsoy Erol, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ahmet Selamet, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Eren, Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Muzaffer Saraç, İSEM Müdürü Bekir Köksal, Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Komisyonu Başkanı Cemal Merdan ile engelli vatandaş ve aileleri katıldı.

Açılışta konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Selamet, yapılan çalışmalar sayesinde İstanbul'un artık engelliler için de daha yaşanılabilir bir şehir haline geldiğini belirtti.

Selamet, engellilerin ihtiyaçlarını karşılamak ve beklentilerine cevap vermek için var güçleriyle çalıştıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu hizmetler, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde başladı. 1994 yılında faaliyete geçirdiği Özürlü Koordinasyon Merkezi cumhuriyet tarihinde bir ilktir. Başbakanımız, 2003 yılından itibaren engellilere hizmeti ülke sathına yaydı. Bu hizmet anlayışı dalga dalga büyüyerek bugüne kadar geldi. Temel amaçlarımızdan biri, engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak."

Yaz kampının 60 bin metrekare yeşil alan üzerine kurulduğunu, alanda ailelerin tüm ihtiyaçlarına cevap veren 55 evin bulunduğunu aktaran Selamet, "Yaz kampı boyunca katılımcılar tarihi ve turistik geziler, konserler, şenlikler, spor organizasyonları ve seminerlere katılma imkanı bulabilecek. Burada her şeyi sizin kendinizi iyi hissetmeniz, eğlenmeniz, güzel vakit geçirmeniz için organize ettik. Rahatlığınız ve mutluluğunuz için her ayrıntıyı düşündük. Binlerce ailenin bu hizmetten faydalandığını görüyorum. Bu yaz kampıyla birlikte yaklaşık 40 bin kişi bu imkandan faydalanmış olacak" bilgisini verdi.

Açılışta, Yasin Büyüksanık isimli engelli vatandaş da yazdığı kitabı Başbakan Erdoğan'a ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a iletmek üzere Selamet'e verdi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Florya Engelliler Yaz Kampı' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement