Foça'daki Orman Yangınlarını Çıkaranların Cezaları Onandı - Son Dakika
Güncel

Foça'daki Orman Yangınlarını Çıkaranların Cezaları Onandı

Foça\'daki Orman Yangınlarını Çıkaranların Cezaları Onandı

Terör örgütü PKK adına İzmir'in Foça ilçesindeki iki yıl önce iki ayrı orman yangını çıkardıkları suçlamasıyla yargılanan sanıkların cezaları, Yargıtay tarafından onandı

10.10.2013 14:18

Terör örgütü PKK adına İzmir'in Foça ilçesindeki iki yıl önce iki ayrı orman yangını çıkardıkları suçundan yargılanan sanıkların cezaları, Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından onandı.

2011 yılında Foça'da 3 dönümlük ve 4 hektarlık kızılçam ormanını yaktıkları iddiasıyla 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen iki davada tutuklu sanıklar Müslüm Sarıtaş ve Harun Kırmızıtaş müebbet ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarına, Seyfettin Turan ve Ferhat Yaşar da müebbet ve 25'er yıl hapis cezası ve 16 bin 660'ar lira para cezasına çarptırıldı.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, her iki dosyayı inceleyerek, mahkemenin sanıklara verdiği cezaları onadı.

Kararın gerekçesinde, "Sanıkların adına suç işledikleri silahlı terör örgütünün, devletin birliğini bozma ve ülke topraklarından bir kısmını devlet idaresinden ayırma amacına yönelik olarak vahamet arz eden olayları gerçekleştirdiği, sanıkların eyleminin örgütsel bağlılık ve ülke genelindeki amacı gerçekleştirme tehlikesi yaratabilecek nitelikte olduğunun belirlendiği" ve "Sanıkların suçunun sübutu kabul olup, cezayı azaltıcı ya da artırıcı sebebin niteliği takdir kılınmış, savunmaları inandırıcı gerekçelerle reddedilmiş, sanık müdafilerinin temyiz itirazlarının reddine oy birliğiyle karar verildi" denildi.

Yangınlar ve dava süreci

Yeni Foça Gözde Kent Sitesi yakınlarındaki ormanlık alanda 14 Ağustos 2011 günü çıkan yangında, 4 hektar kızılçam ormanı yanmış, polisin ilçenin giriş ve çıkış yollarını keserek yürüttüğü çalışmalar sonucu yakalanan zanlılar Seyfettin Turan ve Ferhat Yaşar tutuklanmıştı.

7 Eylül 2011 günü ise Foça Kızıldağ mevkisindeki yangında 3 dönüm ormanlık alan tahrip olmuş, İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sonucunda gözaltına alınan Müslüm Sarıtaş ve Harun Kırmızıtaş tutuklanmıştı.

8'inci Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklar Seyfettin Turan ve Ferhat Yaşar'a, "Vahim eylem niteliğinde olan orman yakmak suçunu işlemek suretiyle, devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya çalışmak" suçundan müebbet hapis cezası ve "Devletin güvenliğine karşı suç işlemek amacıyla kurulan terör örgütü adına devlet ormanını yakmak" suçundan 25'er yıl hapis ve 16 bin 660'ar lira adli para cezası vermişti.

8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ikinci davada ise sanıklar Müslüm Sarıtaş ve Harun Kırmızıtaş hakkında, "Vahim eylem niteliğinde orman yakmak suçunu işlemek suretiyle devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya çalışmak" suçunu işlemekten ve suçun işleniş biçimi, suçun konusunun önem ve değeri, failin kastının ağırlığı ve güttüğü amaç ve saiki göz önünde bulundurularak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, ayrıca "Devletin güvenliğine karşı suç işlemek amacıyla kurulan terör örgütünün faaliyeti çerçevesinde, devlet ormanını yakmak" suçundan da müebbet hapis ve 20 bin lira adli para cezasına hükmedilmişti. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Foça'daki Orman Yangınlarını Çıkaranların Cezaları Onandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement