Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Washington'da - Son Dakika
Güncel

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Washington'da

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Washington\'da

ABD Başkanı Obama, Fransa Devlet Başkanı François Hollande onuruna Beyaz Sarayda yemek verdi.

12.02.2014 06:10  Güncelleme: 08:05

ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama, başkent Washington'ı ziyaret eden Fransa Devlet Başkanı François Hollande onuruna Beyaz Saray'da "devlet yemeği" verdi.

Başkan Obama, eşi Michelle ile konuk Cumhurbaşkanı Hollande'ı Beyaz Saray'ın kuzey girişinde merdivenlerde karşıladı. Michelle Obama giydiği üzeri siyah örtülü mavi ipek elbise ile dikkatleri üzerine çekerken Hollande, Fransız first lady Valerie Trierweiler'den ayrıldığı için yemeğe yalnız geldi.

Yemekte kısa bir konuşma yapan Başkan Obama, "Yaşasın Fransa, Tanrı Amerika'yı korusun ve iki büyük ulusun arasındaki ittifak uzun yaşasın" dedi.

Kendisine ve beraberindekilere başkent Washington'daki sıcak karşılama için teşekkür eden Hollanda ise "Ülkelerimiz evrensel değerleri paylaşıyor ve birbirimizin dilinden anlıyoruz. Her zaman söylemesek de biz Amerikalıları seviyoruz. Bazen bunu söylemek için çok utangaç da olsanız siz de Fransızları seviyorsunuz. Ama bizler aynı evrensel değerleri paylaşıyoruz; özgürlük, demokrasi, yasalara uygunluk. Bu prensipler bizim eylemlerimize rehberlik ediyor" ifadelerine kullandı.

-Yemek

Obama'nın Beyaz Saray'daki ikinci başkanlık döneminin ilk devlet yemeğinde menüde biftek, havyar, salata ve vanilya dondurmalı çikolatalı kek yer aldı.

Yemeğe, aralarında ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Amerikan yönetiminden çok sayıda bakan, çeşitli eyaletlerin valileri, milletvekilleri ve senatörler, Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını denetleyen Hazine Bakanlığı Müsteşarı David Cohen, ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey'nin yanı sıra iş dünyası ve sanat çevresinin ünlü simaları, tanıdık gazetecilerin de yer aldığı kabalık bir davetli grubu katıldı.

Gecede yemek sonrası ünlü hip hop ve R&B şarkıcısı Mary J. Blige de South Lawn da konser verecek. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Washington'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement