Fransa Dışişleri Bakanı Fabius Cezayir'de - Son Dakika
Güncel

Fransa Dışişleri Bakanı Fabius Cezayir'de

Fransa Dışişleri Bakanı Fabius Cezayir\'de

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Cezayir Dışişleri Bakanı Ramtane Lamamra ile görüştü.

09.06.2014 00:29  Güncelleme: 08:14

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Cezayir Dışişleri Bakanı Ramtane Lamamra ile görüştü.

Resmi temaslarda bulunmak üzere ülkeyi ziyaret eden Fabius, başkent Cezayir'de Lamamra ile bir araya geldikten sonra düzenlenen ortak basın toplantısında, "Cezayir, Mali ve tüm bölgede 'barışın hamisi' olarak önemli bir rol üstlenmektedir. Paris de bu krizin çözümünde Cezayir ile aynı yaklaşımı paylaşmaktadır" dedi.

Ülkesinin Cezayir'le Mali gibi iki ülkeyi ilgilendiren meselelerde ortak bir bakış açısına sahip olduğunu belirten Fabius, "Fransa ile Cezayir, bölgesel meselelerde benzer tutumlara sahip, hatta hemfikir diyebiliriz. Biz, barış ile güvenliğin temini, bölgede ve Afrika kıtasının tamamında kalkınmanın sağlanması için çalışan ve terörle mücadele için omuz omuza veren iki ülkeyiz" diye konuştu.

Cezayir Dışişleri Bakanı Lamamra da komşu ülkeler Libya, Tunus, Moritanya, Nijer ve Mali sınırlarında güvenliği artırdığına dikkati çekerek, "Milli Halk Ordusu ve güvenlik güçleri, sınır güvenliğinin sağlanması için kayda değer bir çaba göstermektedir" ifadesini kullandı.

Cezayir İçişleri Bakanlığı, sınır güvenliğini artıran Cezayir ordusunun, 150 bin askerle ülkenin 6 bin 385 kilometrelik kara hududunu koruyacağını duyurmuştu. - Cezayir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransa Dışişleri Bakanı Fabius Cezayir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement