Fransa Dışişleri Bakanı Fabius Yarın Türkiye'ye Gelecek - Son Dakika
Son Dakika Logo

Fransa Dışişleri Bakanı Fabius Yarın Türkiye'ye Gelecek

Fransa Dışişleri Bakanı Fabius Yarın Türkiye\'ye Gelecek
16.08.2012 13:35

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, yarın Türkiye'ye gelecek.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, yarın Türkiye'ye gelecek.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Fabius'un Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun davetine icabetle, yarın Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştireceği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sayın Bakanımızın 5 Temmuz 2012 tarihinde Fransa'ya gerçekleştirdikleri ziyaretin iadesi niteliğini taşıyan bu ziyaret vesilesiyle, ağırlıklı olarak bölgesel uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulması ve ayrıca Türk-Fransız ikili ilişkilerinin de ele alınması öngörülmektedir.

Dışişleri Bakanı Sayın Fabius'un, geçici koruma sağlanan Suriyelilerin kalmakta olduğu bir barınma merkezini ziyaret etmesi, bilahare Ankara'da Sayın Bakanımız ile başbaşa ve heyetlerarası görüşmeler gerçekleştirmesini müteakip ülkemizden ayrılması tasarlanmaktadır.

Sayın Bakanımızın Fransa ziyaretlerinin ardından gerçekleştirilecek olan Fransa Dışişleri Bakanı Fabius'un ülkemizi iade-i ziyaretinin, Türk-Fransız ilişkilerinin geliştirilmesi için ortaya konulan ortak iradenin pekişmesine imkan sağlaması ve Türkiye ile Fransa'nın güncel bölgesel ve uluslararası konulara ilişkin ayrıntılı fikir alışverişinde bulunmalarına vesile teşkil etmesi beklenmektedir."

Muhabir: Murat Demirci

Yayıncı: Göksel Sözer - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransa Dışişleri Bakanı Fabius Yarın Türkiye'ye Gelecek - Son Dakika


Advertisement