İstifa Eden Lübnan'ın Eski Esrarengiz Başbakanı Fransa'ya Gidiyor - Son Dakika
Güncel
BBC

İstifa Eden Lübnan'ın Eski Esrarengiz Başbakanı Fransa'ya Gidiyor

Fransa, Riyad'da bulunan ve kısa bir süre önce istifasını sunan Lübnan Başbakanı Saad Hariri'ye yaptıkları davetin kabul edildiğini açıkladı.

16.11.2017 14:06  Güncelleme: 14:31

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Lübnan'ın eski Başbakanı Saad Hariri'nin yapılan daveti kabul ettiğini ve Riyad'dan ayrılarak, Paris'e geleceğini açıkladı.

ZİYARETİN TARİHİ BİLİNMİYOR

Le Drian konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile görüştüklerini ve Hariri'nin ziyaretinden haberdar ettiklerini söyledi. Le Drian, bu ziyaretin ne zaman gerçekleşeceğini ise söylemedi ancak Hariri'nin "ne zaman isterse" gelebileceğini ve dostane bir şekilde karşılanacağını sözlerine ekledi.

İSTİFA ETMİŞTİ

Hariri, geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a yaptığı ziyaret sırasında Lübnan'da can güvenliğinden endişe ettiği için görevinden istifa ettiğini açıklamıştı. Bu istifanın Sünni Suudi Arabistan ile Şii İran arasındaki bölgesel güç mücadelesinin kritik bir konumda bulunan Lübnan üzerinden şiddetlenmeye başlaması olarak yorumlanmıştı.

REHİN İDDİALARI

Lübnan Cumhurbaşkan Michel Aoun, Suudi Arabistan'ı Hariri'nin ülkeden ayrılmasına izin vermemekle suçlamıştı. Suudi Arabistan ise iddiaları reddediyor ve Hariri'nin istediği zaman ayrılabileceğini söylüyor.

Fransa'nın açıklamasının ardından resmi Twitter hesabı üzerinden bir mesaj atan Aoun, Hariri'nin Paris davetini kabul etmesinin krizin "çözüm sürecinin başlangıcı" olarak nitelendirdi. Aoun, "Başbakan Hariri'nin Paris'ten dönmesini ve birlikte oturup hükümete dair bundan sonra atılacak adımlara karar vermeyi bekliyorum" dedi.

İstifa Eden Lübnan\'ın Eski Esrarengiz Başbakanı Fransa\'ya Gidiyor
Kaynak: BBC

Son Dakika Güncel İstifa Eden Lübnan'ın Eski Esrarengiz Başbakanı Fransa'ya Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

BBC

Advertisement