Fransa Savunma Bakanı Drian Lübnan'da - Son Dakika
Güncel

Fransa Savunma Bakanı Drian Lübnan'da

Fransa Savunma Bakanı Drian Lübnan\'da

Fransa Savunma Bakanı Jean Yves Le Drian, Lübnan'da Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Meclis Başkanı Nebih Berri ve diğer yetkililerle bir araya geldi.

06.03.2017 20:47

Fransa Savunma Bakanı Jean Yves Le Drian, Lübnan'da Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Meclis Başkanı Nebih Berri ve diğer yetkililerle bir araya geldi.

Çalışma ziyareti kapsamında Lübnan'a gelen Drian, Baabda Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Avn tarafından kabul edildi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Avn görüşmede, iki ülke arasındaki tarihi bağlara değinerek, Fransa'ya Lübnan'a desteğinden dolayı teşekkür etti.

Bakan Drian ise Fransa'nın tüm alanlarda Lübnan'ın yanında yer alacağını, ülkeye bölgesel ve uluslararası desteğinin süreceğini belirtti.

Drian ayrıca Fransa Ordusunun Lübnan Ordusuna yardımlarına devam edeceğini ve destek amaçlı ek askeri eğitimler vereceğini kaydetti.

Berri ile görüşme

Daha sonra Drian, Lübnan Meclis Başkanı Berri ile bir araya geldi. Görüşmede, ikili ilişkilerin ve Lübnan Ordusuna yönelik askeri yardım konusunun ele alındığı bildirildi.

Fransa Savunma Bakanı Drian, Lübnanlı mevkidaşı Yakup Sarraf ve Lübnan Ordusu Genel Kurmay Başkanı Can Kahveci ile de ayrı ayrı görüştü.

Sarraf-Drian görüşmesinden sonra yapılan açıklamada, iki bakanın, Lübnan'ın güvenliği ve ikili ilişkiler konusunu ele aldığı belirtildi.

Kahveci-Drian görüşmesinde ise bölgesel ve yerel gelişmelerin, iki ülkenin orduları arasındaki iş birliği konusunun masaya yatırıldığı ifade edildi.

Drian'a temasları sırasında Fransa'nın Beyrut Büyükelçisi Emmanuel Bonne de eşlik etti.

Fransa Savunma Bakanı Drian'ın, Başbakan Saad Hariri ile görüşmesi ve Lübnan'ın güneyinde konuşlu Birleşmiş Milletler Barış Gücü bünyesinde görev yapan Fransız biriliğini ziyaret etmesi bekleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransa Savunma Bakanı Drian Lübnan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement