G20 Zirvesi - Son Dakika
Güncel

G20 Zirvesi

G20 Zirvesi

Kremlin Basın Sözcüsü Peskov: "Suriye'ye askeri müdahale kararı ancak BM Güvenlik Konseyi tarafından alınabilir"

05.09.2013 18:42

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Suriye'ye olası bir güç kullanımını ancak Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin meşru kılabileceğini söyledi.

Petersburg'un Strelna kasabasında düzenlenen G20 zirvesi kapsamında basın toplantısı düzenleyen Peskov, Suriye'ye olası askeri müdahale tartışmalarını değerlendirerek, dünyada herhangi bir ülkeye karşı güç kullanımı kararının ancak BM Güvenlik Konseyi tarafından alınabileceğini, buna ne Rus meclisinin ne de ABD kongresinin karar verebileceğini vurguladı.

Peskov, "Rusya, BM nezdindeki çalışmaları bloke etmiyor, Rusya tarafları objektif davranmaya davet ediyor. Rusya, ABD'nin Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı yönündeki delillerini kabul edemez. Bizim bakış açımıza göre onlar delil değil ve yasal olmaktan uzak" değerlendirmesinde bulundu. - Saint Petersburg City

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement