Gazi Polis Memuru Harun Çalışkan Hayatını Kaybetti - Son Dakika
Son Dakika Logo

Gazi Polis Memuru Harun Çalışkan Hayatını Kaybetti

05.10.2025 19:09

PKK saldırısında yaralanan polis memuru Harun Çalışkan, 10 yıl süren mücadelenin ardından vefat etti.

TUNCELİ'de 10 yıl önce PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda yaralanıp gazi olan polis memuru Harun Çalışkan (34), hayatını kaybetti. Çalışkan, Bursa'da düzenlenen törenle toprağa verildi.

Tunceli'nin Cumhuriyet Mahallesi'nde 9 Eylül 2015'te polis lojmanlarının güvenliğinin sağlandığı polis kontrol noktasına PKK'lı teröristler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıda polis memuru Hakan Çalışkan yaralandı. 10 yıldır yatağa bağımlı yaşayan Çalışkan, 3 aydır tedavi gördüğü Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Hakan Çalışkan için Mihraplı Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Çalışkan'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ile çok sayıda kişi katıldı.

Gazi polis memuru Hakan Çalışkan'ın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Gürsu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Haber-Kamera: Hüseyin SEZGİN-Barış YILMAZ/BURSA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gazi Polis Memuru Harun Çalışkan Hayatını Kaybetti - Son Dakika


Advertisement