Gaziantep'te 'Olimpik Gün' Koşusu - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te 'Olimpik Gün' Koşusu

Gaziantep\'te \'Olimpik Gün\' Koşusu

Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ne üye ülkelerde bu yıl 27'incisi gerçekleştirilen 'Olimpik Gün' şenlikleri Gaziantep'te düzenlendi.

02.06.2013 13:36

Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ne üye ülkelerde bu yıl 27'incisi gerçekleştirilen 'Olimpik Gün' şenlikleri Gaziantep'te düzenlendi.

IOC üyesi tüm ülkelerde Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın katkılarıyla gerçekleştirilen 'Olimpik Gün' şenliklerinin 27'incisi, bu yıl Eskişehir ve Mersin'in yanı sıra; Gaziantep'te de düzenlendi. Sabah erken saatlerde Demokrasi Meydanı'nda başlayan etkinliklere; Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz ile 3 bin vatandaş ve öğrenci katıldı.

Kaymakam Mehmet Aydın ve Uğur Turan tarafından pasta kesilerek 'Olimpik Gün' kutlandı. Daha sonra dağıtılan tişörtleri giyen 3 bin kişi, yaklaşık 1 kilometre koştu. Demokrasi Meydanı'ndan Gaziantep Kalesi'ne kadar yapılan koşuya katılanlara IOC Başkanı Jacques Rogge ve TMOK Başkanı Uğur Erdener imzalı sertifika verildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz, spora önem verdiklerini belirterek, "Gaziantep'in olimpiyatı ne kadar desteklediğini, sporu ne kadar önemsediğini, 'Olimpik Gün' mesajıyla vermek istediğimiz bir çalışmaydı. Pek çok yaş grubundan, değişik kesimden sadece spor için bir araya gelen insanlarla yapılan, toplu bir spor etkinliği olarak algılayabilirsiniz" dedi. - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te 'Olimpik Gün' Koşusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement