Gaziantep'te Ramazan Kahkesine Büyük İlgi - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te Ramazan Kahkesine Büyük İlgi

Gaziantep\'te Ramazan Kahkesine Büyük İlgi

Gaziantep'te, sadece Ramazan ayında yapılan 'Ramazan Kahkesi' iftar ve sahur vakitlerinde vatandaşlar tarafından bolca tüketiliyor.

25.07.2013 12:40

Gaziantep'te, sadece Ramazan ayında yapılan 'Ramazan Kahkesi' iftar ve sahur vakitlerinde vatandaşlar tarafından bolca tüketiliyor.

Kentte çocuklara oruç tutmayı sevdirmek amacıyla, sadece Ramazan ayında yapılan ve bir tür simit olan 'Ramazan Kahkesi', günümüzde Gaziantepliler'in iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmez lezzeti oldu. Sadece Ramazan ayında yapılan kahke, vatandaşlar tarafından kilogramı 10 liradan pastanelerden alınarak tüketiliyor. Günlük 150 tepsi kahke satışı yaptıklarını ve vatandaşların kahkeye ilgi gösterdiğini belirten Orkide Pastanesi Satış Temsilcisi Selma Çelik, "Ramazan kahkesi, eski zamanlarda çocuklara oruç tutmayı sevdirmek amacıyla yapılan ve günümüzde halkın büyük ilgisi toplayan simit türüdür. Hazmı kolaylaştırıcı etkisi olduğu için kahke, Ramazan ayında vazgeçilmez bir lezzettir. Kahke; un, şeker, mahlep ve sıvı yağ ile yapılıyor. Sadece Ramazan ayına özel olan bu lezzet, vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle tüketiliyor" dedi. - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te Ramazan Kahkesine Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement