
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Gaziantep Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin, Gaziantep'in 92'nci kurtuluş yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.
25 Aralık tarihinin Gaziantep için; Milli şair Mehmet Akif in "Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tam düşün altında binlerce kefensiz yatanı" ifadesinin karşılık bulduğu bir tarih olduğunu belirten Şahin, "Gaziantep savunması bir Plevne, ikinci bir Çanakkale'dir. Gaziantep'in savaşı, Gaziantep'in zaferi, azmin zaferidir, kararlığın zaferidir. 92 yıl önce; 11 ay boyunca açlık ve yokluk içindeki bu şehir, 70 bin mermi, 6 bin şehit ve sayısız kahramanla istiklal ve istikbali için mücadele etmiştir" dedi.
Antep halkını oluşturan her ferdin bu mücadele sırasında bir ışık dalgası olduğunu, birleşen her ışık dalgasının, bu ülkeyi işgal eden karanlık güçlerin üzerine doğmuş ve karanlığın kaybolmasını sağladığını belirten Şahin, "Antep halkı köylüsüyle, kentlisiyle, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla ayın dava, aynı ülkü için birleşildiğinde nasıl bir gücün ortaya çıkacağını göstermiştir. İşgaller sırasında yazılan destansı mücadeleler, bu topraklardaki manevi mirasımız, bizim geleceğe ümitle bakmamızı sağlamaktadır. Gaziantep bugün tarihi misyonunu; kalkınmış, güçlü Türkiye için yeniden üstlenmektedir. Bu düşüncelerle vatan bildiğimiz bu toprakları bize emanet eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyor,, tüm hemşerilerimizin kurtuluş gününü kutluyorum" dedi.
Son Dakika › Güncel › Gaziantepli Bakan ve İlin Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin'den Gaziantep'in Kurtuluş Yıldönümü... - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.