Gazze'de Kurban Bayramı - Son Dakika
Güncel

Gazze'de Kurban Bayramı

Gazzeliler Kurban Bayramı'nda eğlence mekanları ve parklara akın ediyor.

05.10.2014 17:18

İsrail'in 7 Temmuz'da başlattığı saldırılar nedeniyle Ramazan Bayramı'nı kutlayamayan Gazzeliler, bu bayramda eğlence mekanları ve parklara akın etti.

AA muhabirine konuşan Lunapark işletmecisi Muhammed es-Sekeni, İsrail'in saldırılarının ardından kutlanan bu ilk bayramda eğlence mekanlarına ilginin yoğun olduğunu söyledi.

Sekeni, "Bu bayram çok farklı. Çocuklar her bölgeden eğlenmek için buraya geliyor. Biz de zor ekonomik şartlarını göz önüne alarak onların biletsiz girişine izin veriyoruz ve oyuncaklara biniş fiyatını düşürüyoruz" dedi.

Gazzeli Nermin el-Memluk (12), "Geçen bayram Gazze'de savaş olduğu için oyun oynayamadık, akrabalarımızı ziyaret edemedik ama bu bayram sevincimiz büyük, dışarı çıkıp oyun oynayabiliyoruz" diye konuştu.

Nur Abdulhadi ise, İsrail'in saldırıları sırasında pek çok çocuğun yetim, kadınların ise dul kaldığına işaret ederek, "bir dahaki bayramda Gazze'de ambargonun kalkmış olması" temennisinde bulundu.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da 26 Ağustos tarihleri arasında saldırılar düzenlemiş, 51 gün süren saldırılarda 2 bin 157 kişi yaşamını yitirmiş, 11 binden fazla kişi de yaralanmıştı. Saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılmış, binlerce bina hasar görmüştü. - Gazze

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazze'de Kurban Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement