Gazzeli Çocuklardan Gösteri - Son Dakika
Güncel

Gazzeli Çocuklardan Gösteri

Gazzeli Çocuklardan Gösteri

Filistinli çocuklar, Refah Sınır Kapısı'nın sürekli açık kalması talebiyle gösteri düzenledi.

29.01.2014 17:00

Filistinli çocuklar, Gazze'nin dünyaya açılan tek kapısı Refah Sınır Kapısı'nın sürekli olarak açık kalması talebiyle gösteri düzenledi.

Refah Sınır Kapısı önünde düzenlenen gösteride çocuklar, Mısır tarafının Refah'ın açıldığı gün "bilgisayarların bozulduğunu" ileri sürmesini protesto etti. Çocuklar, bilgisayarlarının ekranına "Babamın bilgisayarını al, kardeşimin tedavisi için kapıyı aç" ifadelerini yazdı.

Protestocu çocuklar "İsterseniz size bilgisayar satın almak için harçlıklarımızı biriktiririz", "Dostumuz Mısır'dan Refah Sınır Kapısı'nı devamlı açmasını istiyoruz" ve "Ne zamana kadar Refah kapalı kalacak ve abluka devam edecek" yazılı dövizler taşıdı.

Filistin Yasama Meclisi milletvekili Yunus el-Astal, "Mısırlılar başta olmak üzere Arap ve İslam dünyasına çocuklarla mesaj vermek için buradayız. Bu tutum, düşmanın ablukasından daha acı" dedi.

Gösteride konuşan Fatıma Zehra el-Beşiti, "Mısır'a mesajımızı iletmek için buradayız. Hastaların, öğrencilerin sıkıntı yaşamaması için bilgisayarlar bozulmasın, artık yeter. Eğer gerçekten sorun bilgisayarlarda ise bu problemi çözmeye hazırız. Yeter ki kapı kapanmasın ve hayatlarımızla oynanmasın, Mısır'a şahsi bilgisayarlarımızı bağışlıyabiliriz" diye konuştu.

Mısır, 3 Temmuz'daki askeri darbenin ardından, İsrail'in ablukası nedeniyle, Gazze'nin dünyaya açılan tek sınır kapısı olan Refah'ı sık sık kapatıyor. Zaman zaman bir kaç saatliğine açılan kapıdan az sayıda kişinin geçmesine izin veriliyor. Mısır'ın uyguladığı bu politika, Gazze'deki bir çok kesimi sıkıntıya sokuyor. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazzeli Çocuklardan Gösteri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement