Gece Filmi İzmir'de İzleyicilerle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Gece Filmi İzmir'de İzleyicilerle Buluştu

Gece Filmi İzmir\'de İzleyicilerle Buluştu

Sinemada Edebiyat Uyarlamaları etkinliği kapsamında çekimleri İzmir’de gerçekleşen Gece filminin Yönetmeni Erden Kıral, oyuncu Vildan Atasever ve senaryonun uyarlandığı Zahit kitabının yazarı Hasan Özkılıç, İzmir’de sinemaseverlerle buluştu.

08.03.2015 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinemada Edebiyat Uyarlamaları etkinliği kapsamında çekimleri İzmir'de gerçekleşen Gece filminin Yönetmeni Erden Kıral, oyuncu Vildan Atasever ve senaryonun uyarlandığı Zahit kitabının yazarı Hasan Özkılıç, İzmir'de sinemaseverlerle buluştu.

Konak Belediyesi'nin, her ay Türk Edebiyatından sinemaya uyarlanan bir filmi izleyiciyle buluşturacak Sinemada Edebiyat Uyarlamaları etkinliği Gece filmiyle başladı. Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi Avni Anıl Salonu'nda gerçekleştirilen özel gösterime, filmin yönetmeni Erden Kıral, oyuncular Vildan Atasever ve Zahit isimli romanı Gece filmine uyarlanan yazar Hasan Özkılıç katıldı.

Moderatörlüğünü Yazar Hasan Özkılıç'ın yaptığı söyleşi de " Hakkari'de Bir Mevsim, Bereketli Topraklar Üzerinde, Babam ve Biz, Vicdan gibi pek çok başarılı filme imza atan Türk Sineması'nın ünlü yönetmeni Erden Kıral, Türk Sineması'ndaki değişim sürecini anlattı. 80'li yıllardaki sinema dilinin değiştiğini belirten Kıral, "Üretim içindeyim ve yıllar içinde ben de kendimi yeniledim. Eski filmlerimle şimdiki filmlerim çok farklı" dedi.

Kıral, Yazar Hasan Özkılıç'ın Zahit romanından uyarlanan Gece filmini 26 gün gibi kısa bir sürede bitirdiklerini ifade ederek, destek olan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'a teşekkür etti. Filmin oyuncularından Vildan Atasever de, Erden Kıral'la çalışmanın çok önemli olduğunu, onunla çalışmanın zor ama bir o kadar da onur verici olduğunu söyledi. Atasever, filmde oynamadan önce romanı okuduğunu ve yazarın karakteri nasıl ele aldığını incelediğini de dile getirdi. Vatandaşlar, söyleşiye yoğun ilgi gösterdi. Söyleşi, salonu dolduran izleyicilerin filmle ilgili çeşitli sorular yöneltmesiyle son buldu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gece Filmi İzmir'de İzleyicilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement