Geçmiş Siyasetçilere Tarihi Bir Ders - Son Dakika
Güncel

Geçmiş Siyasetçilere Tarihi Bir Ders

Geçmiş Siyasetçilere Tarihi Bir Ders

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Türkiye'de bir ilke atarak Türk aileyi ziyaret etti.

30.11.2012 10:00

Ülkemize gelerek Cumhurbaşkanı başta olmak üzere birçok yeri ziyaret eden Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, İstanbul Avcılar'da bir ilke imza atarak Türk aileyi ziyaret etti. Ziyaret edilen evin konumu ve sahipleri oldukça önemliydi. Bulgar zulmünden Anavatanları Türkiye'ye gelen soydaşlarımıza yıllar boyu baskılar devam ederken Bulgaristan'ın bir numarası Rosen Plevneliev İstanbul'da tapuları adeta yıktı geçti. Bu bir anlamda Bulgaristan'ın geçmiş siyasetçilerine tarihi bir ders niteliği taşıyordu.

Avcılardaki Balkan Türkleri Derneği Başkanı Hasan Altın ile eşi CHP Avcılar Belediyesi Meclis üyesi Hülya Altın'ın Avcılar Mahmutoğlu sokaktaki evlerine sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Bulgaristan Cumhurbaşkanı burada Türk ve Bulgar örf adetlerine göre karışlandı.

Oldukça samimi ve sıcakkanlı olan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev'e Türk lokumundan sarmaya, Baklava'dan Aşure'ye Türk Kahvesinden Limonata'ya Osmanlı böreği ve şerbetinden içli köfteye kadar her şey geleneksel bindallı giymiş bir kızımız tarafından ikram edildi. Rosen özellikle sarmaya ve limonataya hayran kaldı. Ziyarette Türklerin Bulgaristan'daki önde gelen isimlerinden Enver Hatipoğlu, Bulgaristan'ın Kültür Bakanı ve İstanbul Başkonsolonsu elçisi olmak üzere toplam 12 kişilik bir heyet katıldı.

Bulgar Cumhurbaşkanı'nın Ankara'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Haltercimiz Naim Süleymanoğlu, İstanbul'da ise Balkan Türklerinin aileleriyle özel ilgilenmesi sevinçle karşılandı. Konuk Cumhurbaşkanı yurt dışı ziyaretlerinde Bulgaristan vatandaşı olan her aile ile temas kurup ziyaret etmeye özen gösterdiği de belirtildi.

Sempatik candan tavırlarıyla dikkat Çeken Cumhurbaşkanı Altın ailesine çeşitli hediyeler verdi. Altın ailesi ise Avcıları tanıtan kitaplar çiçekler hediye etti. Cumhurbaşkanı da Altın ailesine hediye ve çiçek verdi. Yaklaşık bir saat süren ziyarette Bulgaristan Türkiye arasındaki turizm ve kısıtlanmaya çalışılan vize sıkıntılarının giderilmesi de konuşuldu. Avcılar Belediyesi Meclis Üyesi Hülya Altın Cumhurbaşkanını göçmenlerin yoğun olduğu Avcılara davet etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Geçmiş Siyasetçilere Tarihi Bir Ders - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement