Gelibolu Şehidini Uğurladı - Son Dakika
Güncel

Gelibolu Şehidini Uğurladı

İzmir'de askeri tersanedeki kazada şehit olan 21 yaşındaki Er Mert Paşalı, Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde toprağa verildi.

25.12.2013 13:49  Güncelleme: 13:50

İzmir'de askeri tersanedeki kazada şehit olan 21 yaşındaki er Mert Paşalı, Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde toprağa verildi. Cenaze töreninde gözyaşları sel olup aktı. Şehit erin babası Memduh, annesi İlknur ve ağabeyi Serhat Paşalı, tabuta kapanıp gözyaşı döktü.

İzmir Alaybey Tersanesindeki kazada şehit düşen Çanakkaleli er Mert Paşalı (21), memleketi Gelibolu ilçesinde toprağa verildi. Sabah saatlerinde Gelibolu Askeri Hastanesi morgundan alınan şehit erin cenazesi, son kez Yazıcızade Mahallesi Mevlevihane Sokağı'ndaki baba ocağına getirildi. Burada yapılan duanın ardından şehit er Mert Paşalı'nın cenazesi Gazi Süleyman Paşa Camii'ne götürüldü. Ağabey Serhat Paşalı, cenaze arabasına binip yolculuk boyunca şehit kardeşinin tabutuna sarıldı. Anne İlknur Paşalı ve baba Memduh Paşalı ise cenaze arabasının ardından gözyaşlarıyla yürüdü.

Mert Paşalı'nın Türk bayrağına sarılı tabutunun cenaze arabasından indirilmesi sırasında ağabey Serhat Paşalı kardeşini bırakmadı. Ev hanımı anne İlknur Paşalı, astsubay emeklisi baba Memduh Paşalı ve ağabey Serhat Paşalı, tabuta kapanarak uzun süre gözyaşı döktü. Ağabey Serhat Paşalı, kardeşinin resmini sık sık öperken, anne İlknur Paşalı da oğlunun resmini okşadı. Şehit erin teyzesi Şennur Örs'ün 4 yaşındaki kızı Nisanur Örs'ün, şehit er Mert Paşalı'nın tabutunu okşayıp, "Mert ağabeyime ne oldu? Hastalandın mı sen?" sözleri, cenazeye katılanları gözyaşlarına boğdu. Camide, şehit erin başında saygı nöbeti tutan silah arkadaşları da gözyaşlarına hakim olamadı.

Gazi Süleyman Paşa Camii'nde, baba Memduh Paşalı taziyeleri kabul etti. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı, Başbakan, Milli Savunma Bakanı ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin yanı sıra bu sabah görevinden istifa eden İçişleri Bakanı Muammer Güler de çelenk gönderdi.

Şehit er Mert Paşalı'nın cenazesi, Gazi Süleyman Paşa Camii'nde, Çanakkale Müftüsü İbrahim Öcüt tarafından kıldırılan namazın ardından top arabasına konularak Hamzakoy'daki Gelibolu Şehitliğine götürüldü. Şehit erin cenazesinin taşınması sırasında, Serhat Paşalı kardeşini yine bırakmadı. Acılı ağabey, top arabasına binerek mezarlığa kadar kardeşinin tabutuyla birlikte gitti. Şehit erin naaşı, burada gözyaşları içinde toprağa verildi.

Terhisine 40 gün kala şehit olan Mert Paşalı'nın uzman çavuş olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinde kalmak istediği, 40 gün sonra tezkeresini aldıktan sonra şubat ayında uzmanlık sınavına girmeye hazırlandığı öğrenildi.

Cenaze törenine; Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, 18. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Gürgen, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin, AK Parti Çanakkale milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir, CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, şehit erin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. - ÇANAKKALE

Gelibolu Şehidini Uğurladı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gelibolu Şehidini Uğurladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement