Gemi Geri Söküm Tesislerindeki Zehirlenme - Son Dakika
Güncel

Gemi Geri Söküm Tesislerindeki Zehirlenme

Gemi Geri Söküm Tesislerindeki Zehirlenme

Zehirlenen işçilerden 4'ünün tedavileri sürerken, 3'ü ise taburcu edildi.

10.08.2013 21:59

Aliağa ilçesindeki Gemi Geri Dönüşüm Tesisleri'nde zehirlenerek hastaneye kaldırılan 4 işçinin tedavileri sürerken, 3 işçi taburcu edildi.

Olayda zehirlenen işçilerden Nuri Çetin, Ahmet Acet, Durmuş Özdemir kaldırıldıkları Ege Üniversitesi Hastanesi'ne, Bekir Dinler ise Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altında tutuluyor. Aliağa Devlet Hastanesi'ndeki müdahaleleri yapılan 3 işçi ise sağlık durumlarının iyi olması nedeniyle taburcu edildi.

Hayatlarını kaybeden Doğan Balcı ve Durmuş Özdemir'in cenazeleri de, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Doğan Balcı'nın (37) ölüm haberini alan babası Nedim Balcı ve annesi Saadet Balcı fenalaşmaları üzerine yakınları tarafından hastaneye kaldırıldı. Aliağa Devlet Hastanesi'nde baba Nedim Balcı yoğun bakımda tutulurken, anne Saadet Balcı ise sakinleştirici yapılarak taburcu edildi.

Hastane önünde bekleyen Doğan Balcı'nın amcası Kazım Balcı, yeğeninin uzun süredir Gemi Geri Dönüşüm Tesisleri'nde çalıştığını, olayın nasıl meydana geldiği konusunda detaylı bilgiye sahip olmadıklarını söyledi. Savcılığın konuyu araştırdığını belirten Kazım Balcı, "Acımız büyük. Genç yaştaki bir evladımızı kaybettik. Olay henüz çok yeni. Ne olduğunu tam bilmiyoruz" dedi.

Balcı'nın eniştesi Murat Esen ise olaydan öğlen saatlerinde haberdar olduklarını kaydederek, "Bayramda çalıştı. Gemideki suyu boşaltıkları esnada gazdan zehirlendikleri söylendi. Detayları henüz bilmiyoruz. Geride iki çocuk ve bir eş kaldı. Üzüntümüz çok büyük" diye konuştu.

Aliağa ilçesindeki Gemi Geri Dönüşüm Derneği yetkilileri ise, savcılık soruşturmasının sürdüğünü, olayla ilgili detaylı bilginin pazartesi günü verileceğini belirtti. Yetkililer, "Olay tatil günü meydana geldi. Nasıl olduğunu biz de tam olarak bilmiyoruz. Şirketin yetkililerinden net bilgi aldıktan sonra pazartesi günü bilgilendirme yapılacak" açıklamasında bulundu.

-Olay-

Aliağa ilçesindeki Gemi Geri Dönüşüm Tesisleri'nde sökümü yapılan "Quail Cruises" adlı kruvaziyer gemisinin makine dairesinde biriken suyun tahliyesini yapan 9 işçi, su motorunun egzozundan çıkan gazdan zehirlenmiş, hastaneye kaldırılan işçilerden Doğan Balcı (37) ve Davut Özdemir hayatını kaybetmişti. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gemi Geri Söküm Tesislerindeki Zehirlenme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement