Genç İşadamlarında Seçim Heyecanı Başladı - Son Dakika
Güncel

Genç İşadamlarında Seçim Heyecanı Başladı

Genç İşadamlarında Seçim Heyecanı Başladı

TÜGİK yeni genel başkanını seçmeye hazırlanırken, konfederasyonda 2007'den bu yana önemli görevler üstlenen Erdal Şahbaz, genel başkanlık için adaylığını açıkladı.

31.01.2014 12:29

TÜGİK'e Eğitimci Genel Başkan Adayı

Konfederasyon bazında Türkiye'nin ilk genç işadamları sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) yeni genel başkanını seçmeye hazırlanırken, konfederasyonda 2007'den bu yana önemli görevler üstlenen Erdal Şahbaz, genel başkanlık için adaylığını açıkladı.

Bünyesinde 8 federasyon, 75 dernek ve 500'ün üzerinde farklı sektörlerden 10 binin üzerinde genç işadamını bulunduran, Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu'nda (TÜGİK) seçim heyecanı başladı. 1 Mart'taki Genel Kurul Toplantısı'nda sandık başına gidecek olan genç iş adamları, bu kez 2007'den bu yana dernek, federasyon ve konfederasyonda önemli görevler üstlenen Erdal Şahbaz için de oy kullanacak. Özel okullar ve özel eğitim kurumlarından oluşan Gelişim Eğitim Grubu'nun sahibi olan Erdal Şahbaz, 350 öğretmen, 70 yönetici ve idari personeli ile 420 kişiye istihdam sağlayarak, 4 bini aşkın öğrenciye hizmet veriyor. Eskişehir Genç İşadamları Derneği (ESGİAD) kurucusu, Marmara Genç İşadamları Federasyonu (MARGİF) ve İstanbul Genç Girişimciler Derneği (İSGİD) üyesi olan Erdal Şahbaz, 100 milyar dolarlık portföyü yöneterek, yaklaşık 1 milyon kişiye istihdam sağlayan TÜGİK'e genel başkan olmak için çalışmalara başladı.

TÜGİK gücünü Anadolu'dan alıyor

TÜGİK Genel Başkanlığı adaylığına ilişkin açıklamalarda bulunan Erdal Şahbaz, "Kurulduğu günden bu yana gücünü her zaman Anadolu'dan alan konfederasyonumuz, bu doğrultuda misyon ve vizyonunu belirlemiş, zaman içerisinde oluşturduğu değerler ile örnek gösterilen bir iş dünyası sivil toplum kuruluşu halini almıştır. TÜGİK, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Anadolu'nun gücünü her daim arkasına alarak bu güç sayesinde daha nice başarılara büyük bir heyecanla koşmasını bilecektir" diye konuştu.

Verimlilik ve sermaye artışı için eğitim ve hukuk şart

Gücünü genç işadamlarından alan TÜGİK'in bugün olduğu gibi, gelecekte de Türkiye'nin ekonomisinde önemli rol alacağını belirten Erdal Şahbaz, "Dünyanın 16'ncı büyük ekonomisi olan Türkiye, orta ve uzun vadede bu sıralamayı yükselterek, dünyanın ilk 10 ekonomisine girecek ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel kalkınmasını kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir" dedi. Kalkınmanın temelinde genç insan kaynağı ve genç işadamlarına daha çok ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Erdal Şahbaz, "Bu ihtiyacı karşılayacak kaynak da TÜGİK'de mevcuttur. Bugün yaşanan gelişmeler göstermektedir ki, Türkiye'nin iktidarlara göre değişmeyen kalıcı milli politikalara, evrensel bakışa, bunu koruyacak kalıcı bir hukuk sistemine ve kaliteli bir eğitim modeline ihtiyacı vardır. Biz genç işadamları, üretimimizle Türkiye ekonomisini bakışımız ve duruşumuzla da Türkiye'nin güçlenmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

STK'ların önemi her geçen gün artıyor

Sivil toplum kuruluşlarının öneminin bir kez daha anlaşılacağı bir dönemin yaşanacağını bildiren Erdal Şahbaz, güçlü bir devletin ancak iç dinamikleri ile bu gücünü devam ettirebileceğini, bu dinamiklerin temelini ise sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğunu açıkladı. Erdal Şahbaz, "Bu zorlu süreçte elini taşın altına koymak, ülke geleceğinde söz sahibi olmanın en anlamlı yoludur. Konfederasyonumuz, bu dönemde de, her zaman olduğu gibi, ülkesinin çıkarlarını sonuna kadar savunacak, eli değil, gövdesi ile taşın altında yer alarak, bu zorlukların aşılmasına federasyonları, 75 derneği ve 10 bini aşkın üyesi ile güç birliği yaparak katkı sağlayacaktır" dedi.

TÜGİK ailesinin bir bireyi olmaktan her daim gurur duyduğunu belirten Erdal Şahbaz, "Bizler hepimiz iş dünyasında temel bir uğraş içindeyiz; fark yaratmak. Günümüz ekonomilerinde temel değer farklı bir ürün ve hizmeti geliştirmektir. TÜGİK açısından da en temel değer, sivil toplum hayatında anlamlı, geçerli bir fark yaratmaktır. Kuşkusuz diğer STK'lar bizim rakibimiz değil, paydaşımızdır, hepsi son derece saygıdeğerdir. Bizim de hedefimiz Türkiye'nin genç iş dünyasını etkin bir şekilde temsil etmek, daha yenilikçi, ses getirici bir TÜGİK'i ortaya çıkarmaktır. Böylesi bir TÜGİK, enerjisiyle, heyecanlarıyla, yenilikçiliğiyle hak ettiği itibarı, hak ettiği toplumsal payı alacak güçtedir. Yeni bir anlayışla bunu hep birlikte başaracağımızdan, böylesi bir toplumsal yararı ortaya koyacağımızdan eminim" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Genç İşadamlarında Seçim Heyecanı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement