Taksim Gezi Parkı'nda 4 gündür süren nöbette polis sabah saatlerinde ikinci kez gruba gaz bombası ve su sıkarak müdahale etti. Dağılmak isteyen grupları polisler yaka-paça tutarak parkta çıkardı. Yoldan geçen vatandaşlar atılan gaz etkilendi. Gruplar Harbiye yönüne kaçtı. Polisin gezi parkı etrafındaki geniş güvenlik önlemi sürüyor.
Gezi Parkı içindeki kafeyi boşaltmak isteyen polislerle CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile İlhan Cihaner tartıştı. Kafeden çıkmak isteyen CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yapılan uygulamanın yasadışı olduğunu söyleyerek çevik kuvvet şube müdürüyle tartıştı.CHP Milletvekili Melda Onur da bir polis müdürüne 'insanları içeriye sokmuyorsunuz, elinizde bir belge var mı' diye sorunca Polis müdürü, 'vali beyin emri var' diye cevap verdi.
Parkın girişinde oturmakta direnen bazı göstericiler de çevik kuvvetin müdahalesiyle kaldırıldı. Çevik kuvvet polisleri fotoğraf çeken basın mensuplarına da müdahale etti. İl müdahaleden sonra çevik kuvvet polislerinin yorgunlukları objektiflere böyle yansıdı. Gezi parkının etrafı polis bariyerleriyle kapatıldı. - İstanbul/ Beyoğlu
Son Dakika › Güncel › Gezi Parkı'na 2'inci Polis Müdahalesi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.