Gezi Parkı Odaklı Eylemlere İlişkin Dava - Son Dakika
Güncel

Gezi Parkı Odaklı Eylemlere İlişkin Dava

Gezi Parkı Odaklı Eylemlere İlişkin Dava

Erzincan'da Gezi Parkı odaklı eylemlere katıldıkları iddiasıyla 15 yıldan 33 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan 8 sanık, ilk duruşmada tahliye edildi.

10.02.2014 14:35

Erzincan'da Gezi Parkı odaklı eylemlerde grupları yönettikleri, provokatörlük yaptıkları ve terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla 15 yıldan 33 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan 8 sanık, ilk duruşmada tahliye edildi.

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanıklar Çetin Kirsiz, Mukamet Çelik, Özcan Kaya, Özgün Kaya, Ali Sağlık, Dağlar Delen, Can Koçak ve Ahmet Doğan ile avukatları ve yakınları katılırken, tutuksuz sanık Davut Demirhan ise katılmadı.

Duruşmada söz alan sanıklar, polise yönelik sözlü veya fiili herhangi bir saldırıda bulunmadıklarını ve herhangi bir yerden talimat almadıklarını söyledi.

Eylemlerini anayasal hak ve ifade özgürlüğü kapsamında yaptıklarını belirten sanıklar, tutuklu bulundukları 8 aylık sürede büyük mağduriyet yaşadıklarını dile getirdi.

Cumhuriyet Savcısı Asım Özsaraç, sanıkların üzerlerine atılı bulunan suçların niteliği, suçu işlediklerine dair yargılama dosyası içeriğine göre haklarında kuvvetli suç unsuru bulunduğunu, terör örgütü üyeliği suçunun ceza kanundaki miktarı göz önüne alınarak sanıkların tutukluluk hallerinin devamını istedi.

Sanık ve avukatlarının savunmalarını dinleyen mahkeme heyeti, sanıkların tutuklu kaldıkları süre ve delillerin toplanmış olduğunu dikkate alarak tahliyelerine karar verdi.

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, duruşma çıkışında yaptığı açıklamada, Gezi Parki ile ilgili Türkiye'nin her yerinde bütün tutukluların tahliye edildiğini, bu sayede bir mağduriyetin sona erdiğini söyledi.

Aygün, "Bugün Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi verdiği kararla Gezi'nin suç olmadığını teyit etmiş oldu. İyi bir karar, içeridekilerin hepsi öğrenciydi ve okullarına geri dönecekler. İç barış açısından da çok sevindirici, memnun olduk" dedi.

Olay

Gezi Parkı olaylarına destek vermek amacıyla Erzincan'da düzenlenen eylemlerle ilgili olaylarda provokatörlük yaptıkları ileri sürülen TKP/ML-Konferans Örgütüne yönelik 25 Haziran 2013'te yapılan operasyonda gözaltına alınan 9 kişiden 1'i kadın 8 kişi tutuklanmıştı.

İddianamede, "Silahlı terör örgütü üyesi olmak, örgüt propagandası, görevi yaptırmamak için direnme, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama ve tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma" suçlarından sanıkların 15 yıldan 33 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyordu. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gezi Parkı Odaklı Eylemlere İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement