Gezi Parkı Odaklı Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Gezi Parkı Odaklı Gelişmeler

Gezi Parkı Odaklı Gelişmeler

Hatay Valisi Lekesiz: "Bu tür olayların gerilimli hale gelmesi ilimizin dışarıdan da çok faklı algılanmasına, toplumsal ve ekonomik enerjisinin ziyan olmasına yol açıyor. Lütfen ilimizin enerjisinin heba olmasına izin vermeyelim"

22.06.2013 16:12

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Taksim Gezi Parkı eylemleriyle ilgili "Bu tür olayların gerilimli hale gelmesi ilimizin dışarıdan da çok faklı algılanmasına, toplumsal ve ekonomik enerjisinin ziyan olmasına yol açıyor. Lütfen ilimizin enerjisinin heba olmasına izin vermeyelim" dedi.

Lekesiz, Hatay Dernekleri Sosyal Yardımlaşma Federasyonu'nun 2. olağan kongresinde yaptığı konuşmasında, ilde yaklaşık 22 gündür devam eden Taksim Gezi Parkı eylemlerinde 115 kişinin gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakıldığını ve 227 kamu ve özel malına zarar verlidiğini belirtti.

Haddini aşan her şeyin tersine döndüğünü dile getiren Lekesiz, demokratik hak ve özgürlüklerin aranmasının kutsal olduğunu ve desteklenmesi gerektiğini ancak bu tür özgürlükler kullanılırken hukuk içerisinde olunması gerektiğini kaydetti.

Birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Lekesiz, şunları söyledi:

"Bu tür gösterilerin başka illere yansıması farklı, ilimize yansıması farklı. Bu tür gösteriler, son 2,5 yıldır komşumuzda yaşanan olumsuzluklardan dolayı belli bir olgunluğa gelmiş ilimiz için çok fazla nezeket arz ediyor. Bu tür olayların gerilimli hale gelmesi ilimizin dışarıdan da çok faklı algılanmasına, toplumsal ve ekonomik enerjisinin ziyan olmasına yol açıyor. Lütfen ilimizin enerjisinin heba olmasına izin vermeyelim. Ekonomik kayıpların hepsi düzelir,  kırılan camlar yerine gelir ama kaybedilen canlar yerine gelmez. İçimizde iyi niyetli olmayanların olduğunu unutmayalım. Gelen camlara gelse hiç mesele değil ama korkarım gelen canlara gelir. Vali olarak bunu söylüyorsam, bunun altında çok dolu unsurların olduğunu lütfen biliniz. Demokratik yaşama zarar verecek gelişmelere lütfen bu zamana kadar olduğu gibi hep beraber izin vermeyelim. Sıcak gerçekler neyi gösterirse göstersin, sorumluluk sahibi ağızların, herkes için söyledikleri sözlere dikkat etmelerinde büyük fayda var. Aksi takdirde çatışmayı ilimize de bulaştırarak bu çatışmanın, bu kutuplaşmanın ilimize de yansımasını isteyenlerin işini kolaylaştırmış oluruz."

CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl de Hatay'ı diğer illerden ayıran çok farklı özellikler olduğunu, ildeki birlikteliği bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini ifade etti.

Birlikteliği bozmak için yanlış algıların olduğunu, olayların insanlara yanlış yansıtıldığını savunan Akgöl, şöyle konuştu:

"Hatay'da yaşayan her ferdin olası bir kargaşada kaybedeceği çok şey var. Öncelikle kadeşliği, dostluğu, huzuru kaybedecektir. Ekonomi bir şekilde çözülür, kırılan cam da yapılır ama kaybedilen dostluk, birliktelik kazanması mümkün olmayan şeydir. Bunun için bu memleketi karıştırmak, huzuru bozmak isteyen her kimse onun cezasını verme görevine hepimiz sahibiz. Burada siyasetçi arkadaşlarımız tek başına ne yapabilir ancak en tabandaki bizler, sokaktaki arkadaşlar birlikteliği sağlayarak çözebiliriz. Burası Hatay, burada her türlü etnik kimliğe sahip arkadaşlarımız var. Bu birlikteliği kimsenin bozmasına izin vermeyelim. Hep birlikte her noktasının bir değer olan Hatay'a sahip çıkacağız." - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gezi Parkı Odaklı Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement