Ankara, bu yıl 11.'si düzenlenecek olan GLOBELICS 2013 Konferansı'na ev sahipliği yapıyor. 11-13 Eylül 2013 tarihleri arasında ODTÜ'de gerçekleştirilecek olan konferansın bu yılki teması "Artan küreselleşme çağında girişimcilik, inovasyon politikası ve kalkınma" olarak belirlendi.
10 yılı aşkın bir süredir düzenlenmekte olan ve bugüne kadar Çin, Rusya, Hindistan, Senegal, Arjantin gibi geniş bir coğrafyada gerçekleştirilen GLOBELICS konferansının 11.'sine ülkemiz ev sahipliği yapacak. Etkinlik, Ankara Kalkınma Ajansı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Politikaları Araştırma Merkezi (ODTÜ TEKPOL), Yıldırım Beyazıt Üniversitesi REKMER Rekabet Araştırma Merkezi ve GLOBELICS (The Global Network for the Economicsof Learning, Innovation and Competence Building Systems) ortaklığıyla gerçekleştirilecek.
Gelişmiş ülkelerde ve gelişen ekonomilerde, inovasyon ve teknolojik değişim süreçlerinin ekonomik ve toplumsal yapıya yansımalarını araştırmak amacıyla, dünyanın çeşitli bölgelerindeki akademisyenlerce oluşturulmuş bir ağ olan GLOBELICS'in düzenlediği konferansa Avrupa, ABD, Güney Amerika, Orta Doğu ve Afrika'dan konusunda uzman uluslararası üne sahip davetli konuşmacılar katılacak.
Etkinliğin organizasyon çalışmalarını da yürüten Ankara Kalkınma Ajansı kuracağı stantla 3 gün boyunca tüm katılımcılara Ankara, bölgesel kalkınma stratejileri ve Ajans çalışmaları hakkında bilgilendirme yapacak. Ayrıca Ajans İç Denetçisi Ahmet Efe mikroekonomi, firma organizasyonu ve inovasyon oturumunda, Ajans Yatırım Destek Ofisi Uzmanlarından Dr. İbrahim Erkan ise bölgesel kalkınma ve inovasyona ilişkin düzenlenen oturumda bir sunum gerçekleştirecek.
Konferansın aşağıdaki alt temalar üzerinde yoğunlaşması bekleniyor:
Bilim, teknoloji ve inovasyon politikaları
Finans kurumları, fikri mülkiyet hakları, inovasyon ve kalkınma
Sektörel inovasyon sistemleri, sanayi politikası ve bölgesel kalkınma
Ulusal ve bölgesel inovasyon sistemleri
Girişimcilik ve inovasyon yönetimi
Özgün ve yerel bilgi, enformel sektör, inovasyon ve kalkınma
İş örgütlenmesi, eğitim ve iktisadi kalkınma,
Katılımcı inovasyon, toplumsal cinsiyet ve kalkınma,
Gelişmekte olan ülkelerde inovasyon, sürdürülebilir kalkınma ve enerji
Teknolojik altyapı ve teknolojik yetenekler
Teknolojik sistemler, yaratıcılık, öğrenme ve inovasyon
Uluslararası ticaret, doğrudan yabancı sermaye yatırımları, değer zincirleri ve inovasyon ağları
İnovasyon, büyüme ve teknolojiyi yakalama
İnovasyon tabanlı büyüme için kamu politikaları
Örgütsel öğrenme, firma yetenekleri, inovasyon ve kalkınma
Konferansa Avrupa, ABD, Güney Amerika, Orta Doğu ve Afrika'dan konusunda uzman uluslararası üne sahip davetli konuşmacılar katılacak. 45 farklı ülkeden 300'e yakın araştırmacı ve politika yapıcıyı bir araya getirecek bu etkinliğin açılış oturumu 11 Eylül 2013 tarihinde saat 09: 30-11: 00 arasında ODTÜ-İİBF B Binası G110 numaralı amfide yapılacak.
Konferansın açılış konuşmalarını sırasıyla ODTÜ-TEKPOL müdürü Prof. Dr. Erkan Erdil; GLOBELICS başkanı Prof. Dr. Jose Eduardo Cassiolato, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar; Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan; Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri ve son olarak TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak yapacaklar.
Konferansın ana davetli konuşmacısı Maastricht Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Luc Soete 11 Eylül 2013 tarihinde saat 11: 30-12: 30 arasında ODTÜ-İİBF B Binası G110 numaralı sınıfta "Innovation, Technological Unemployment and Shifting Wealth" başlıklı bir konuşma gerçekleştirecek. Konferansta, UNU-MERIT direktörü Prof. Dr. Bart Verspagen ve "ulusal inovasyon sistemi" yaklaşımının isim babası Prof. Dr. Bengt-Ake Lundvall gibi pek çok alanlarında uluslararası düzeyde tanınmış akademisyen bir araya gelecek. İnovasyon, girişimcilik ve bölgesel kalkınma dahil 7 özel oturum ve 50 paralel oturumun gerçekleştirileceği konferansta toplam 170 akademik bildirinin sunulması planlanıyor. - ANKARA
Son Dakika › Güncel › Globelıcs Konferansı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?