Göçmen Düşmanı İsveçli Yargı Önünde - Son Dakika
Güncel

Göçmen Düşmanı İsveçli Yargı Önünde

Göçmen Düşmanı İsveçli Yargı Önünde

İsveç'in Malmö şehrinde, 7 yıldır göçmenlere yönelik silahlı saldırılarda bulunarak 3 kişiyi öldüren ve 13 kişiyi yaralayan 40 yaşındaki aşırı sağcı Peter Mangs'ın yargılanmasına başlandı.

14.05.2012 15:44

İsveç'in Malmö şehrinde, 7 yıldır göçmenlere yönelik silahlı saldırılarda bulunarak 3 kişiyi öldüren ve 13 kişiyi yaralayan 40 yaşındaki aşırı sağcı Peter Mangs'ın yargılanmasına başlandı.

Duruşma salonunda savcının yanında Peter Mangs'ı en son sorgulayan Emniyet Genel Müdürlüğü Ulusal Cinayet Masası şefi Dag Andersson'un oturduğu görüldü. Korsörvagen 16 adresindeki evinde yakalanan seri katilin evinde yapılan aramada 800 mermi, susturucu, peruk, takma sakal ve bıyık, lazer ışınlı nişan alma dürbünü, çelik yelek ve ilk kurbanına ait belge gibi çok sayıda malzeme ele geçirilmişti. 7 yıl yakalanmadan saldırılarını sürdüren ve Malmö'deki göçmenler arasında korku yaratan seri katilin Malmö şehir Mahkemesindeki duruşması sırasında içeride ve dışarıda çok geniş güvenlik önlemleri alındı. Diş teknisyeni, kamp sporları antrenörü olan Peter Mangs, yaklaşık 1500 ihbarın değerlendirilmesi sonucu yakalanabilmişti. Peter Mangs duruşmada 13 kişiyi öldürmeye çalışmak ve 3 kişiyi öldürme suçlarını kabul etmedi ancak savcı elinde yeterli delil bulunduğunu ve saldırıların ırkçı saldırılar olduğunu belirterek Peter Mangs'ın ömür boyu hapsini istedi.

1991-1992 yıllarında başkent Stockholm'de 1'i ölü 10 yaralı 11 göçmene yönelik silahlı saldırı gerçekleştirdikten sonra yakalanarak ömür boyu hapsi mahkum edilen 58 yaşındaki İsveçli John Ausonius'a özendiği belirtilen Peter Mangs'ın polisteki sorgulaması sırasında ABD'nin milli marşı Living doll og Don't worry be happy'i söylediği ve sorulara cevap vermediği belirtildi. Geçtiğimiz yıl ekim ayında yakalanan seri katilin hapiste kaldığı sürede kitap okuduğu, meditasyon yaptığı ve kendi biyografisini yazdığı, koğuştaki bilgisayar incelenince gerçeklerin ortaya çıktığı belirtildi. Biyografisinde 1 yaşında iken beyninde oluşan ödem nedeniyle ameliyat olduğunu, 5 yaşlarında iken göçmen çocukların kendisi ile alay ettiğini yazan Peter Mangs hayatta kalmak için öldürmek istediğini yazdı. Biyografisinde ayrıca kadınların kendisine ilgi göstermediğini, kız kardeşinin uyuşturucudan öldüğünü ve işini kaybettikten sonra internette ırkçıların sayfalarına girmeye başladığını yazan Peter Mangs, göçmenlerden nefret etmeye başladığını yazdı.

Duruşmada Peter Mangs'ın saldırılarda kullandığı susturuculu 22 kalibrelik silah ile 9 mm.Glock tabanca, Glock 19 marka tabanca ekstra namlu ve mermileri ile, saldırılarda göçmenlere ateş ettikten sonra topladığı boş kovanlar delil olarak gösterildi. Glock tabancanın 2003 yılında Trez West Persson'u öldürmek ve 3 kişiyi yaralama eylemlerinde kullanıldığı teknik bilgilerle mahkeme heyetine sunuldu. Duruşmada Xhafer Dani adındaki göçmen başından vurulduktan sonra ölmediği için 12 Mart 2010'da yaşadığı apartman dairesinde yine seri katil tarafından öldürülmek istendiği belirtildi. Xhafer Dani seri katili tanıdığını söyledi. Duruşmada saldırılardan yaralı olarak kurtulanlar da dinleyici ve şahit olarak bulundular. Peter Mangs'ın avukatı bazı yeni şahitleri dinlemek istediğini söyledi. Duruşma önümüzdeki günlerde de devam edecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Göçmen Düşmanı İsveçli Yargı Önünde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement