Gökçe Gökçen: 14 Mayıs, Gençler Olarak Otoriter Bir Yönetimi Demokratik Yollarla Değiştireceğimiz, Bu Şekilde Dünya Tarihine Geçeceğimiz Bir Gün... - Son Dakika
Güncel

Gökçe Gökçen: 14 Mayıs, Gençler Olarak Otoriter Bir Yönetimi Demokratik Yollarla Değiştireceğimiz, Bu Şekilde Dünya Tarihine Geçeceğimiz Bir Gün...

CHP Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, “Gençlerin kullanacağı oydan korktuğunuzu, gençlerden çok çekindiğinizi artık bütün Türkiye biliyor. Gençler, ‘gelecek planı yapamaz halde’ demiştik. Bugün itibarıyla; artık gençler bu kötü yönetim sebebiyle bir gün sonralarını bile planlayamaz haldeler. Ancak gençliğimizi, yarınımızı, bugünümüzü ve oy hakkımızı bizden çalmaya çalışanlara karşı dimdik burada ve hep birlikteyiz. 14 Mayıs, gençler olarak otoriter bir yönetimi demokratik yollarla değiştireceğimiz, bu şekilde dünya tarihine geçeceğimiz bir gün olacak” dedi.

03.04.2023 11:40  Güncelleme: 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, "Gençlerin kullanacağı oydan korktuğunuzu, gençlerden çok çekindiğinizi artık bütün Türkiye biliyor. Gençler, 'gelecek planı yapamaz halde' demiştik. Bugün itibarıyla; artık gençler bu kötü yönetim sebebiyle bir gün sonralarını bile planlayamaz haldeler. Ancak gençliğimizi, yarınımızı, bugünümüzü ve oy hakkımızı bizden çalmaya çalışanlara karşı dimdik burada ve hep birlikteyiz. 14 Mayıs, gençler olarak otoriter bir yönetimi demokratik yollarla değiştireceğimiz, bu şekilde dünya tarihine geçeceğimiz bir gün olacak" dedi.

CHP Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, bugün parti genel merkezinde "2023 Seçimleri ve Gençler" konulu bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Gökçen, şunları söyledi:

"6 Şubat depremlerinde koordinasyon sorunları nedeniyle hayatını kaybeden bütün yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Bölgede yaşanan barınma krizi başta olmak üzere temel insani ihtiyaçların bir an önce çözülmesini bekliyor, aklımızın ve kalbimizin her gün, her saat, her dakika bu bölgede olduğunu buradan tekrar hatırlatıyoruz. Geleceğimizi geri alacağımız 14 Mayıs'a sayılı günler kala yaşadığımız ve özellikle öğrenci arkadaşlarımıza yaşatılan önemli bir soruna dikkat çekmek için bugün burada size sesleniyoruz. Deprem sonrasında insanlarımız acil yardım ve kurtarma beklerken propaganda videoları hazırlayanların, sosyal medyayı kısıtlayanların, vatandaşa çadır satanların ilk feda ettiği yine maalesef gençler oldu. Pandemi döneminde yaşanan sorunların tekrarlanması pahasına üniversiteler kapatıldı ve çevrimiçi eğitime geçildi. Yurtlar apar topar boşaltıldı. Gençlerin eşyaları çöp poşetlerine dolduruldu. Gençler, anlaşma yaptıkları özel yurtlardan ve kiraladıkları evlerden de ayrılmak zorunda kaldılar. Yeniden masraflar yaparak memleketlerine döndüler.

YÖK Başkanı mart ayında yaptığı açıklamada nisan ayında bu kararı tekrar gözden geçireceklerini söyledi ve bir ay boyunca Erdoğan'ın talimatını bekledi. Ne için? Öğrencilerin seçmen kayıtlarını güncelleyebilecekleri tarihin geçmesi için. YÖK Başkanının üniversitelerin hibrit sisteme geçeceğini açıkladığı tarih 30 Mart. YSK'nın adres değişikliği için verdiği son tarih 2 Nisan. Nüfus müdürlüğü, adres değişikliği için eğer kişinin üzerinde bir fatura yoksa ikametgahta olan kişinin de hazır bulunmasını bekliyor. YÖK başkanı bize sınavların çevrimiçi yapılacağını söylerken final sınavlarının nasıl yapılacağını üniversite senatolarının takdirine bıraktı. Üniversite senatolarının birçoğu ise hala karar almadı ya da aldıkları kararı öğrencilerine duyurmadı. Akademik takvimlerde güncelleme yapılmadı. Sınavların seçim haftasına denk geldiği üniversiteler de var. Öğrenciler 14 Mayıs haftasında nerede olacaklarını bu kötü yönetimden kaynaklı bilmiyor.

"ONLİNE EĞİTİM, EĞİTİM DEĞİLDİR"

Dönemin en başında söyledik. Online eğitim, eğitim değildir. Daha dönemin en başında böyle bir karar almayacaktınız. Madem böyle bir karar aldınız o zaman dönemin ortasında bu kararı değiştirip gençlere iki kez bu masrafı yaptırmayacaktınız. Bunu da yaptırdınız. Oy kullanmak, geleceklerinde söz sahibi olmak isteyen gençlerin seçmen kayıtlarını düzeltmelerine zaman tanıyacaktınız. Oy haklarını gasp etmeyecektiniz. Gençlerin kullanacağı oydan korktuğunuzu, gençlerden çok çekindiğinizi artık bütün Türkiye biliyor. Gençler, gelecek planı yapamaz halde demiştik. Bugün itibarıyla artık gençler, bu kötü yönetim sebebiyle bir gün sonralarını bile planlayamaz haldeler. Ancak gençliğimizi, yarınımızı, bugünümüzü ve oy hakkımızı bizden çalmaya çalışanlara karşı dimdik burada ve hep birlikteyiz. 14 Mayıs, gençler olarak otoriter bir yönetimi demokratik yollarla değiştireceğimiz; bu şekilde dünya tarihine geçeceğimiz bir gün olacak. Bizi bekleyin, başlıyoruz."

Gökçe Gökçen: 14 Mayıs, Gençler Olarak Otoriter Bir Yönetimi Demokratik Yollarla Değiştireceğimiz, Bu Şekilde Dünya Tarihine Geçeceğimiz Bir Gün...
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Gökçe Gökçen: 14 Mayıs, Gençler Olarak Otoriter Bir Yönetimi Demokratik Yollarla Değiştireceğimiz, Bu Şekilde Dünya Tarihine Geçeceğimiz Bir Gün... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement