Sessiz Çığlık Buluşmasında Özgürlük Balonları Uçuruldu - Son Dakika
Güncel

Sessiz Çığlık Buluşmasında Özgürlük Balonları Uçuruldu

Sessiz Çığlık Buluşmasında Özgürlük Balonları Uçuruldu

Balyoz Darbe Planı davasında Yargıtay'daki temyiz duruşmaları tamamlanan 325 miral ve subayla ilgili karar 9 Ekim Çarşamba günü açıklanacak.

05.10.2013 16:12  Güncelleme: 18:15

Balyoz Darbe Planı davasında çeşitli cezalara çarptırılan ve Yargıtay'daki temyiz duruşmaları tamamlanan 325 emekli ve muvazzaf amiral ve subayla ilgili karar 9 Ekim Çarşamba günü açıklanacak. Tutuklu yakınları bugün Gölcük İlçesi'ndeki Sessiz Çığlık buluşmasında özgürlük balonları uçurdu.

Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'ndeki Değirmendere semtinde Atatürk Anıtı önünde bugün gerçekleştirilen 'Sessiz Çığlık' buluşmasına yaklaşık 30 kişi katıldı. Buluşmada konuşan tutuklu Tuğamiral Ahmet Türkmen'in eşi Nuray Türkmen, "Adalete sesimizi duyurmaya çalıştığımız 'sessiz çığlık' eylemi açısından bugün önemli bir gün. Çünkü bugünkü buluşmamız bu formatta son buluşma olabilir. Çarşamba günü Yargıtay'ın açıklayacağı Balyoz davası kararı sonrası yolumuz nasıl devam edeceğimize karar vereceğiz" dedi. Nuray Türkmen şöyle devam etti:

"Bütün mahkeme salonlarında Adalet Mülkün, yani devletin temelidir yazısı bulunur. Ancak ne yazık ki ülkemizde bizler adaleti mahkeme salonlarında değil sokaklarda, meydanlarda arar olduk. Balyoz denilen davanın tamamen sahte delillere dayalı olarak açıldığı ve bir hukukusuzluk bütünü olduğu bilinmesine rağmen ne yazık ki özellikle yetkili makamlarda olanlar derin bir sessizlik içindedirler. Zaman zaman dile getirilen tek yorum ise hukukun işlediği kandırmacasıdır. Oysa özellikle özel yetkili mahkemelerde hukukun düştüğü durum ortadadır. 5 Temmuz 2013'te Birleşmiş Milletler hukukçularının gördüğü Balyoz sanıklarının evrensel hukuk kurallarına göre adil yargılama haklarının ihlal edildiği ve keyfi olarak tutuklu yargılanmış olduğu yalın gerçeğini artık bizim hukukçularımızın da görmesini istiyoruz."

SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ

Nuray Türkmen, konuşmasını, "Eşlerimizin masumiyetlerinin de en yakın takipçisi olarak Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi'ndeki hakimlerin eşlerimize yapılan bunca haksızlığı göreceğine ve 9 Ekim'de serbest bırakılacaklarına inanıyorum. Biz artık sözün bittiği yerdeyiz, konuşma sırası Yargıtay'da" tamamladı.

Tutuklu eşleri ile çocuklar, daha sonra üzerlerinde "9 Ekim Babamızı Bekliyoruz" şeklinde yazılar bulunan dilek balonlarını gökyüzüne bıraktı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sessiz Çığlık Buluşmasında Özgürlük Balonları Uçuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement