Görev Şehidi Doktora Antalya'da Anma - Son Dakika
Güncel

Görev Şehidi Doktora Antalya'da Anma

Görev Şehidi Doktora Antalya\'da Anma

Hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Ersin Arslan için ölüm yıldönümünde anma etkinliği düzenledi.

17.04.2013 14:52  Güncelleme: 16:16

Antalya Tabip Odası'nın düzenlediği anma etkinliği, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladı. Buradan yola çıkan bir grup doktor ve sağlık çalışanı, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kadar yürüdü. Atatürk Heykeli önünde diğer hastanelerden gelen sağlık çalışanlarıyla bir araya gelen grup, 'Sağlıkta şiddete son' sloganı attı.

Grup adına basına açıklama yapan Antalya Tabip Odası Başkanı Can Ertürk, toplumdaki şiddetin 4'te 1'inin doktor ve sağlık çalışanlarına yönelik olduğunu söyledi. Son 10 yılda sağlıkta yapılan değişimin şiddeti de beraberinde getirdiğini belirten Ertürk, "Daha önce de benzer saldırılarla birçok doktor arkadaşımız hayatını kaybetti. Son 10 yılda vatandaşın iyiliği için yapıldığı söylenen değişimde ön plana çıkan, sağlıktaki şiddet oldu. Sürgün, soruşturma, gözaltı ve tutuklamalar ya da yasal şiddet, olağanüstü hal ilan etmeyi gerektirecek bir durumdur" dedi.

SES Antalya Şube Başkanı Mustafa Kılınç ise sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddetin yalnızca hasta yakınlarından gelmediğini söyledi. Şiddetin çeşitlerini anlatan Kılınç, "Bakanlığın, hükümetin, idarecilerin dil ve üslubu, uygulanan sağlık politikalarının etkisi, atanmışların ve seçilmişlerin uyguladığı şiddet, çalışanlar üzerinde hegemonya kurma amaçlı baskı, ifade ve örgütlenme özgürlüğü karşısında modeller, iş yoğunluğu gibi etkiler de şiddetin bir parçası" dedi. Konuşmaların ardından etkinlik sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Görev Şehidi Doktora Antalya'da Anma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement