Görevden Uzaklaştırılan Başkandan Sert Sözler - Son Dakika
Güncel

Görevden Uzaklaştırılan Başkandan Sert Sözler

Görevden Uzaklaştırılan Başkandan Sert Sözler

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne Bağlı Göltürkbükü Beldesi'nin 14 Ekim'de Görevinden Uzaklaştırılan DP'li Belediye Başkanı Halil İbrahim Kaynar, İçişleri Bakanlığı'na Sert Çıktı.

26.10.2010 19:14

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Göltürkbükü Beldesi'nin 14 Ekim'de görevinden uzaklaştırılan DP'li Belediye Başkanı Halil İbrahim Kaynar, İçişleri Bakanlığı'na sert çıktı. Görevden uzaklaştırılmasının nedenleri arasında ''halkın güvenini kaybetmek ve devleti zaafa uğratmak' gibi gerekçeler bulunduğunu kaydeden Kaynar, "Üçüncü dönem belediye başkanı seçildim, son seçimde rakibimden 450 oy fazla aldım. Bu mudur halkın güvenini kaybetmek? İçişleri Bakanımızın yanlış ve kasıtlı bilgilendirildiğine inanıyorum, Hakkımda iddia edilenlerin üçte birinin benimle alakası yok. Bodrum'da başka belediye başkanları görevden alınırsa kimse şaşırmasın' dedi.

İçişleri Bakanlığı tarafından iki aylığına görevinden uzaklaştırılan DP'li Göltürkbükü Belediye Başkanı Halil İbrahim Kaynar, bugün partisinin belde teşkilatında basın toplantısı düzenleyerek görevden alınmasının nedenlerini açıkladı. Basın toplantısına Bodrum Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon, Gümüşlük Belediye Başkanı DP'li Mehmet Tire, DP İlçe Başkanı Beyler Koca ve partililer de katıldı.

Siyasi kulislerde Göltürkbükü'nde sosyetinin rağbet ettiği iskeleleri yıktığı için görevden uzaklaştırıldığı ifade edilen Kaynar, İçişleri Bakanlığı'nın gerekçelerini açıkladı. Kaynar, ''Bakanlık, halkın güvenini kaybetmek ve devleti zaafa uğratmak nedenlerini gösteriyor. Üçüncü dönem belediye başkanı seçildim. Son seçimde rakibimden 450 oy fazla aldım. Bu mudur halkın güvenini kaybetmek? İçişleri Bakanımızın yanlış ve kasıtlı bilgilendirildiğine inanıyorum. Hakkımdaki iddia edilenlerin üçte birinin benimle alakası yok, yarısı ile ilgili iddianame bile hazırlanmış değil. Bodrum'da başka belediye başkanları görevden alınırsa kimse şaşırmasın. Ancak tüm bunlara ve açılan soruşturmalara rağmen ben göreve gelene kadar dünya turizminde marka haline getirdiğimiz Göltürkbükü'nde üç yıl önce başlattığımız Kentsel Tasarım Projesi ve o kapsamda yer alan iskelelerin kaldırılması devam edecek' dedi.

KOCADON'DAN TAM DESTEK

Başkan Kaynar ve beraberindekiler, ardından Göltürkbükü Belediyesi'ne geçerek belediye başkan vekilliğine seçilen Mehmet Özcan'ı makamında ziyaret etti. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, burada yaptığı açıklamada, belediyelerde suçları sabit olmadan görevden alınan ve uzaklaştırılan belediye başkanlarının durumunun, hem yapılacak yatırımları hem de halkı olumsuz etkilediğini söyledi. Kocadon, ''Hukuk dışı hiçbir girişime karşı olmamız mümkün değil. Ancak başkanların suçları sabit olmadan en ağır şekilde cezalandırılmaları, görev yapan diğer başkanları da motivasyon olarak olumsuz etkiliyor. Bu nedenle görevden alınmaların çok daha dikkatli ve titiz incelenmesi gerekir diye düşünüyorum. Bodrum belediye başkanları olarak Kaynar'ın arkasındayız. En kısa zamanda görevinin başına döneceğine inanıyorum' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Görevden Uzaklaştırılan Başkandan Sert Sözler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement