Gözyaşlarıyla Gömüldüler - Son Dakika
Güncel

Gözyaşlarıyla Gömüldüler

Gözyaşlarıyla Gömüldüler

Almanya'daki yangında yaşamını yitiren 8 Türk, toprağa verildi.

13.03.2013 15:40  Güncelleme: 15:58

Almanya'nın Backnang kentinde 10 Mart'ta çıkan yangında hayatını kaybeden anne ve 7 çocuğu, Afyonkarahisar'da düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

Almanya'daki yangın faciasında hayatlarını kaybeden anne Nazlı Özcan Soykan (40), Hatice Oruç (17), Yılmaz Oruç (14), Abdülkadir Soykan (8), İzzet Soykan (7), Yasin Soykan (6), Ahmet Soykan (3) ve Murat Soykan (6 aylık) için, Afyonkarahisar Gedik Ahmet Paşa (İmaret) Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene; Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem İnce, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Prati Afyonkarahisar Milletvekilleri Milletvekilleri Sait Açba, Halil Ürün, Ahmet Toptaş ve Kemalettin Yılmaz ile birlikte ailesi, sevenleri ve binlerce vatandaş katıldı. Her tabutun başında bir imamın görev aldığı törende, yangında hayatını kaybeden aile fertleri için tek tek cenaze namazı kılındı.

"ANNE YANGINDA BÜYÜK BİR FEDAKARLIK GÖSTERDİ"

Cami bahçesine cenaze töreni için önce Nazlı Özcan Soykan'ın tabutları getirildi, daha sonra çocuklarının tabutları peşi sıra dizildi. Nazlı Özcan Soykan'ın ilk eşinden olan Hatice Oruç'un (17) tabutunun üzerine dedesi Yılmaz Oruç tarafından gelinlik örtüldü. Hayatı boyunca sadece bir defa gördüğü torununun tabutuna sarılarak uzun süre ağlayan Yılmaz Oruç'u yakınları teselli etti.

Nazlı Özcan Soykan'ın yangından kurtulan çocukları ise Bakanlar Bozdağ ve Eroğlu'nun yanında saf tutarak anneleri ve kardeşlerinin cenaze namazlarını kıldı. Uzun süre yakınlarına sarılarak ağlayan ve ayakta durmakta güçlük çeken baba Sami Soykan'ı ise tören boyunca elini bırakmayan Afyonkarahisar AK Parti Milletvekili Sait Açba teselli etmeye çalıştı.

Cenaze töreninde kısa bir konuşma yapan Afyonkarahisar Müftü Vekili İsmail Yıldırım ise kurtulmasına rağmen anne Nazlı Özkan Soykan'ın yangında büyük bir fedakarlık yaparak çocuklarını kurtarmak isterken hayatını kaybettiğini anlattı.

Konuşmaların ardından cenazeler, kılınan cenaze namazlarının ardından omuzlara alınarak son yolculuklarına uğurlanmak üzere Afyonkarahisar Belediyesi Kocatepe Mezarlığına götürüldü.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gözyaşlarıyla Gömüldüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement