Edirne'den kısa kısa - Son Dakika
Güncel

Edirne'den kısa kısa

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Tekirdağ'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla düzenlenen Balkan Ülkeleri Yerel Yönetimler İşbirliği Çalıştayı'na katıldı.

19.03.2021 08:59  Güncelleme: 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Tekirdağ'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla düzenlenen Balkan Ülkeleri Yerel Yönetimler İşbirliği Çalıştayı'na katıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Çalıştay, Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Gürkan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ve Balkan ülkelerinden gelen misafir belediye başkanlarının katılımıyla Tekirdağ'da gerçekleştirildi.

Gürkan, yaptığı konuşmada konumundan dolayı Edirne'nin Balkanlar'da çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Edirne olarak Balkanlar'daki bir çok ülke ile ikili ilişkiler kurduklarını belirten Gürkan, "Kuşkusuz, en büyük hemşerimiz kurucu Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu, büyüdüğü ve bu mukaddes toprakları bize vatan olarak bağışladığı Balkanlar'ın bir çocuğu olmak, bir evladı olmak hepimiz için bir onur meselesi." dedi.

-Edirne Sınırbeyi Taraftarlar Derneği'nden şehitler için mevlit

Edirne Sınırbeyi Taraftarlar Derneği şehitler için mevlit okuttu. Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferleri'nin 106. yılı münasebetiyle düzenlenen mevlit programı Eski Cami'de gerçekleşti.

Mevlit, derneğin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlandı.

Dernek Başkanı Kıvanç Ada, program sonrası yaptığı açıklamada, "Çanakkale zaferi, vatanı, dini, hürriyeti ve istikbali söz konusu olduğunda milletimizin neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Çanakkale dün olduğu gibi bugün de ülkemiz ve geleceğimiz üzerine plan kuranlar için hiçbir zaman unutulmaması gereken bir derstir. En son 15 Temmuz da bunu bir kez daha tüm dünyaya gösterdik. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz için mevlit gerçekleştirdik." diye konuştu.

-Öğrenci topluluğu bilim insanları ve öğrencileri zirvede buluşturdu

Trakya Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci toplulukları, salgın döneminde de etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Akılcı İlaç ve Eczacılık Topluluğu tarafından "Eczacılık 4.0: Eczacılıkta Yapay Zeka Zirvesi" düzenlendi.

"Yıkıcı Teknolojiler Eczacılığı Yeniden İnşa Edecek" mottosuyla yola çıkan Trakya Üniversitesi Akılcı İlaç ve Eczacılık Topluluğu, eczacıların hayatlarını teknolojik yeniliklerle kolaylaştıracak yapay zeka teknolojisine ilişkin konuların görüşüldüğü, geleceğe ışık tutan bir etkinliğe imza attı.

Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Şeren ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen'in açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlik, 32 eczacılık fakültesinden öğrencilerin yanı sıra tıp, diş hekimliği, biyomedikal mühendisliği gibi alanlarda eğitim gören öğrenciler tarafından da ilgiyle takip edildi.

- Osmanlı'nın izinde mimarlık e-seminerleri başladı.

Trakya Üniversitesi Osmanlı Medeniyeti Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (OSMER) bünyesinde düzenlenen seminerler dizisinin ilki gerçekleştirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Osmanlı'nın uzak sınırları içerisindeki mimarlık eserlerinin ele alındığı "Osmanlı'nın İzinde: Mimarlık" e-seminer dizisi Prof. Dr. Khaled Tadmori ile başladı.

Çevrim içi olarak gerçekleşen seminerde Prof. Dr. Khaled Tadmori, "Lübnan'dan Arap Dünyasına Türk ve Osmanlı Mimarisinin İzleri" başlıklı sunumunda, Lübnan'da bulunan Osmanlı eserleri hakkında engin bilgilerini dinleyicilerle paylaştı.

Prof. Dr. Khaled Tadmori, akıcı sunumu ve eşsiz fotoğraflar ile katılımcılara Lübnan sokaklarında adeta çevrim içi bir gezi yaşattı.

Osmanlı Medeniyeti Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Tülay Canıtez moderatörlüğünde yürütülen "Osmanlı'nın İzinde: Mimarlık" adlı 3 bölümlük e-seminer dizisinde Osmanlı Mimarisi'nin alanında uzman isimler tarafından geniş bir perspektifte ele alınması amaçlanıyor.

-Edirne'de şubat ayında 373 konut satıldı.

TÜİK Edirne'de şubat ayı konut istatistiğini yayımladı.

Türkiye genelinde şubat ayında 81 bin 222 konut satıldı. 373 konut satışı ile Türkiye'deki toplam konut satışlarının yüzde 0,5'i Edirne'de gerçekleşti.

Edirne en çok konut satışı gerçekleştirilen iller arasında 41. sırada yer aldı.

Edirne'de ipotekli konut satışları sayısı 91 olarak gerçekleşti.

Edirne'de toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yüzde 24,4 ile 7. sırada yer aldı. Edirne Türkiye'deki ipotekli konut satışlarındaki yüzde 0,6'lık payı ile 30. sırada yer aldı.

Edirne\'den kısa kısa
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'den kısa kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement