Güney""Polis Bu İnsani Talebi Önlemek İçin Bu Acımasız Saldırıyı Gerçekleştirdi" - Son Dakika
Güncel

Güney""Polis Bu İnsani Talebi Önlemek İçin Bu Acımasız Saldırıyı Gerçekleştirdi"

Güney""Polis Bu İnsani Talebi Önlemek İçin Bu Acımasız Saldırıyı Gerçekleştirdi"

Gezi Parkı'ndaki yıkıma tepki gösterenlere polisin müdahalesi sonucu çıkan olaylar nedeniyle büyük bir üzüntü ve şaşkınlık içinde olduğunu söyleyen Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Beyoğlu'nda kamunun elinde kalmış son yeşil"...

31.05.2013 18:06

Gezi Parkı'ndaki yıkıma tepki gösterenlere polisin müdahalesi sonucu çıkan olaylar nedeniyle büyük bir üzüntü ve şaşkınlık içinde olduğunu söyleyen Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Beyoğlu'nda kamunun elinde kalmış son yeşil alanlardan birisi yeşil alan olmaktan çıkmasın. Burada bir alışveriş merkezi, bir kar merkezi oluşmasın. Taksim daha fazla betonlaşmasın konusunda insanların haklı talepleri var" diye konuştu.

Taksim'de meydana gelen olaylarla ilgili olarak İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nin teskin edici bir açıklama yapması gerektiğini belirten Günay, "İBB'nin bu betonlaşma projesini, bir kışla binasının yeniden yapımı adı altındaki AVM yapımı projesini gözden geçireceğini söylemesi; bu insanları teskin etmesi; 'İstanbul'daki ağaçlarımızı da yurttaşlarımızı da bir AVM yapımı için üzmeyiz' demesi beklenirken inanılmaz bir şiddet gösteriliyor. Ben bundan dehşet içinde büyük bir şaşkınlık duyuyorum" dedi.

Başbakan'a yanlış bilgi verildiğini düşündüğünü ifade eden Günay, "Sayın Başbakan'a yanlış bilgi verildiği ve burada haksız ve talihsiz bir gerilme yaşandığını düşünüyorum. Sabahtan itibaren polis bu insani talebi önlemek için bu acımasız saldırıyı gerçekleştirdi. Bu dehşet vericidir. İstanbul'daki en değerli kamusal alanı yok etmek için böyle bir acımasız tavrın sergilenmesi yüreğimi yaralıyor" şeklinde konuştu.

Taksim'deki tepkinin herhangi bir siyasi parti tarafından örgütlenmediğinin altını çizen Günay, "Elde yapıma uygun herhangi bir proje, ruhsat hiçbir şey yok. Ağaçları keserek bu katliamı hazırlamaya çalışıyorlar. Bu iş daha uzarsa bu haklı talep dalga dalga AK Parti tabanından başlayarak toplumun tüm kesimlerinde infial yaratacaktır" dedi.

Eylemin ilk gününde de "Ne Fatih'i Anlamışlar, Ne de Yaradan'ın Emrini" şeklinde tweet atan Günay bugün de gazeteci Hasan Cemal'in "Devletin Taksim Gezi Parkı'ndaki hoyratlığını kınıyorum" şeklindeki tweetini de takipçileriyle paylaştı.

Ertuğrul Günay, olaylar sırasında gazeteci BDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile Ahmet Şık'ın yaralanmaları ve "Gaz mermisiyle adam vurmak" şeklindeki tweetleri kendi duvarında yayınlayarak takipçileriyle paylaştı.

Günay, Gezi parkına AVM yapılmasına ilişkin sabah saatlerinde ard arda paylaştığı tweetlerle de şöyle:

1) Bugün cuma; bizim inancımızda insanlar toplanıp sorunlarını, bilgilerini paylaşır, doğruyu bulmaya çalışırlar. O zaman birlikte düşünelim

2) İstanbul'da, kamunun elinde kalmış birkaç parça yeşili bina/AVM yapıp ranta kurban etmek mi doğru, koruyup insanların yararına sunmak mı?

3) Herkes elini vicdanına koysun! İstanbul'da orta gelirlinin Beyoğlu'nda gezi parkından daha kolay paylaşıp yararlanacağı başka neresi var?

4) Bu bir ağaç fetişizmi değil; İstanbul'da, şehir içinde kalan birkaç yeşil alanı tüketim/rant/kar hırsına teslim etmemenin mücadelesidir.

5) "Adalet ve Kalkınma" dünyayı güzelleştirmek, "yaratılmışı sevmek" ve yapılaşmada, varsıllaşmada, tüketmekte aşırıya gitmemek değil midir?

EC - İstanbul/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Güney''Polis Bu İnsani Talebi Önlemek İçin Bu Acımasız Saldırıyı Gerçekleştirdi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement