Gurbetçiler Oy Kullanmak İçin Türkiye'ye Geldi - Son Dakika
Güncel

Gurbetçiler Oy Kullanmak İçin Türkiye'ye Geldi

Gurbetçiler Oy Kullanmak İçin Türkiye\'ye Geldi

30 Mart öncesi yurt dışında bulunan vatandaşlar, oy kullanmak için yurda girmeye başladı. İspanya'dan, Irak'tan hatta Hindistan'dan bile gelenler var.

29.03.2014 12:02  Güncelleme: 12:33

Yerel seçimler öncesi yurtdışında bulunan vatandaşlar oy kullanmak için Türkiye'ye geliyor. 30 Mart seçimleri öncesi tatilini, işini yarıda bırakan ve sadece oy kullanabilmek için Türkiye'de bulunmak isteyen vatandaşlar bugün Atatürk Havalimanı'ndan Türkiye'ye girmeye başladı.

İSPANYA, IRAK, HİNDİSTAN'DAN GELDİLER

Yarın sandık başında olacaklarını söyleyen vatandaşlardan İspanya'dan, Irak'tan hatta Hindistan'dan gelenler bile vardı. Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan yolcular vatandaşlık bilincinin gereği olarak geldiklerini söylerken Meral Oğur isimli yolcu ve yakınları, 'Barselona'dan geliyoruz. Oy kullanmak için geldik. Ankara'da oyumuzu kullanacağız. Vatandaşlık görevi için Barselona'dan özellikle bu iş için geldik. İnşallah hayırlı olur ' diye konuştular.

"SEYAHATİMİ KISA KESİP GELDİM"

Hindistan'dan gelen Nadire Hanım, 'Seyahatimi kısa kesip geldim. İstanbul'da oyumu kullanacağım ' derken İspanya'dan gelen öğrenci ve araştırmacı Bora Edizer ise 'Hem seçim hem ziyaret için geldim. Ankara'da oy kullanacağım. Herkes aynı şeyleri konuşuyor. İnşallah sonuçları hayırlı olur" dedi.

"YURTDIŞINDAN PEK HOŞ GÖRÜNMÜYOR"

Irak'tan gelen Halit Özdemir ise 'Yarın oy kullanacağım. Önemli bir seçim, oyumuzu kullanmamız lazım. Fatih'te oy kullanacağım. Bu seçimler biraz çekişmeli, biraz daha sıkıntılı. İnşallah ülke için herkes için hayırlı olur ama yurtdışından pek hoş görünmüyor ' diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gurbetçiler Oy Kullanmak İçin Türkiye'ye Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • almanya: hepsi akp ye verecek 17 25 Yanıtla
  • Lan: ben geldim. birkaç dostla beraber Mansur Yavaş için taaaaa isviçreden 32 8 Yanıtla
  • uykusuzkalın: kameralara doğru alalım :) soyadını ne yapacaksınız neden verirsniz :) 3 3 Yanıtla

Advertisement