Hacettepe Üniversitesi'nden Bestekar Usmanbaş'a Vefa - Son Dakika
Güncel

Hacettepe Üniversitesi'nden Bestekar Usmanbaş'a Vefa

Hacettepe Üniversitesi\'nden Bestekar Usmanbaş\'a Vefa

Rektör Prof. Dr. Murat Tuncer, evinde ziyaret ettiği bestekar Prof. Dr. İlhan Usmanbaş'a "Sanatta Onursal Doktora" unvanını takdim etti Usmanbaş: "Oradan (Hacettepe Üniversitesi) böyle bir onur gelmiş olması benim için çok değerli"

01.08.2014 17:31

Hacettepe Üniversitesi, bestekar Prof. Dr. İlhan Usmanbaş'a "Sanatta Onursal Doktora" unvanı verdi.

"Onursal doktora" unvanı tevdi töreni, 93 yaşındaki Usmanbaş'ın Kadıköy Bağdat Caddesi'ndeki evinde gerçekleştirildi.

Törende konuşan Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, Usmanbaş'a "Sanatta Onursal Doktora" payesinin Güzel Sanatlar Enstitüsü'nün teklifi üzerine, üniversite senatosunun aldığı karar gereği verildiğini belirtti.

Tuncer, Usmanbaş'a payenin verilme gerekçelerini şöyle sıraladı:

"Bale müziğinden orkestra yapıtlarına, oda müziğinden sahne ve film müziklerine dek geniş bir yelpazede kaleme aldığı ve pek çoğu dünyanın önemli sanat merkezlerinde seslendirilmiş 120'yi aşkın eseriyle çağdaş Türk sanatının dünya ölçeğinde tanınması için sağladığı olağanüstü katkılar, From Müzik ödülü, Kuzevitski ödülü, Vieniyavski ödülü ve Cenevre Yarışması başta olmak üzere uluslararası arenada kazandığı büyük prestijli ödüller, devlet sanatçılığı, Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Yaşam Boyu Başarı Ödülü başta olmak üzere ulusal arenda layık görüldüğü önemle unvan ve ödüller, eğitimci kimliğiyle yurt içi ve dışında üstün başarılarıyla adından söz ettiren saygın bestecilerin yetişmesindeki yoğun emekleri, Türkçe müzik yazınına kazandırdığı çeviri kitapları, bildirileri, konferansları ve atölye çalışmalarıyla ülkemiz sanat yaşamının bilge düşünürü olarak edindiği haklı şöhret, doğum tarihi itibariyle Türkiye'nin yaşayan en büyük bestecisi olmasına karşın, sanat camiasına daima ilham veren, genç ve yenilikçi ve öncü kimliğini dikkate olarak Cumhuriyetimizin ikinci kuşak bestecilerinden, devlet sanatçısı Prof. Dr. İlhan Usmanbaş'a 'Sanatta Onursal Doktora' payesi verilmesini uygun görüldü."

"Bu onur çok değerli"

Devlet sanatçısı Usmanbaş da Hacettepe Üniversitesi Senatosu'nun aldığı kararın kendisini onurlandırdığını ifade ederek, teşekkür etti.

Kendisi ve eşi Atıfet Usmanbaş'ın başlangıç noktasının Ankara Devlet Konservatuvarı olduğunu belirten Usmanbaş, "Şimdi ise Ankara Devlet Konservatuvarı, Hacettepe Üniversitesi'nin bir kurumu olarak ayakta duruyor. Oradan böyle bir onur gelmiş olması benim için çok değerli. Böyle bir törenin evde yapılması belki ilk defa oluyor. Bunun güzel bir anlamı var. Bana ve eşime gösterdikleri yakınlık, belki yaşımıza olan saygıdan dolayı. Buraya gelip ödülü takdim etmeleri bizim için çok anlamlıdır" diye konuştu.

Besteci olabilmek için tamamen endişelerden kurtulmak gerektiğini vurgulayan Usmanbaş, "Eşim ortak yaşamımızın destekleyicisi oldu. Eşimle gerek normal yaşantımızdaki gerekse sanat hayatımızdaki sıkıntıları beraberce paylaşarak hayatımızı sürdürdük. Bunun en büyük dayanağı karşılıklı sevgidir" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, bestekar Prof. Dr. İlhan Usmanbaş'a "Sanatta Onursal Doktora" payesini takdim ederek, cübbesini giydirdi.

Usmanbaş'ı, eşi Atıfet Usmanbaş öperek kutladı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hacettepe Üniversitesi'nden Bestekar Usmanbaş'a Vefa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement