Hakkari'de Bilim Fuarı ve Yıl Sonu Sergisi - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de Bilim Fuarı ve Yıl Sonu Sergisi

Hakkari'de Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 14 okulun katılımıyla TÜBİTAK destekli bilim fuarı ve Halk Eğitim Merkezince yıl sonu sergisi düzenlendi.

15.05.2018 19:39

Hakkari'de Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 14 okulun katılımıyla TÜBİTAK destekli bilim fuarı ve Halk Eğitim Merkezince yıl sonu sergisi düzenlendi.

Eski hükümet konağı bahçesinde düzenlenen bilim fuarının açılışı Vali Cüneyit Orhan Toprak'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Toprak, burada yaptığı konuşmada, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yıl sonu şenliğinin organize edildiğini söyledi.

Kentte son birkaç yıldır eğitim öğretimin çok canlı ve yenilikli şekilde devam ettiğini aktaran Toprak, "Artık eğitim öğretim dediğimiz sezonlarda sadece derslere girip 40 dakika ders dinleyip, teneffüs yapıp evlere dönme döneminin en azından Hakkari'de sona erdiğini söyleyebilirim." dedi.

Kentteki okul öncesi eğitimin yüzde 85'in üstünde olduğunu belirten Toprak, "Okul öncesi eğitimde de Sayın Milli Eğitim Bakanımız bana en az 6-7 defa sordu. 'Bu rakamlar gerçek mi. Bu nasıl olur? Ben bunu Türkiye'nin her yerinde anlatacağım' şeklinde. Çünkü yüzde 85'lerin üzerinde bir rakamdan bahsediyoruz. Bu beni çok sevindiren bir gelişme." ifadelerini kullandı.

Kentte öğrencilerce bu yıl hazırlanan 300'ün üzerinde projenin TÜBİTAK tarafından kabul edildiğini belirten Toprak, bu rakamın öğrencilerin ne kadar gelişmeye açık olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Konuşmanın ardından Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Kurmay Albay Umut Öztürk ve kurum amirleri ile fuarı gezerek sergilenen 42 çalışmayı inceledi.

Toprak ve beraberindekiler ardından aynı alanda, Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki kurslarda üretilen ürünlerin yanı sıra yöresel kıyafet ve el dokuması kilimlerin yer aldığı sergiyi gezdi.

Kurs öğretmenleri ve kursiyerler, katılımcılara ürünlerle ilgili bilgi verdi.

Hakkari\'de Bilim Fuarı ve Yıl Sonu Sergisi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hakkari'de Bilim Fuarı ve Yıl Sonu Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement