GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :
Çığ afeti yerine gelen 112 ve UMKE il afet ekipleri
Çığ altında kalan kişileri kurtarılması
Çığ altından kurtarıla kişilerin ambulansa getirilmesi
112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü ve UMKE sorumlusu Ümit Kızılay açıklama Hakkari'de çığ tatbikatı
AFAD ve UMKE tarafından düzenlenen tatbikatta, senaryo gereği çığ altında kalan 2 kişi kurtarıldı
Hakkari İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) tarafından çığ tatbikatı düzenlendi.
Tatbikat, kent merkezine 7 kilometre uzaktaki Hakkari- Çukurca karayolu Depin mevkisinde gerçekleştirildi.
Bir süre önce Sümbül Dağı'ndan karayoluna düşen çığ üzerinde düzenlenen tatbikatta, senaryo gereği 2 kişi kar birikintisi altında kaldı.
Yetkililere bilgi verilmesinin ardından olay yerine gelen UMKE ve AFAD personelince yapılan detaylı aramada, çığ altında kalanlara ulaşıldı.
Bulundukları yerden çıkarılarak ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, metrelerce yükseklikteki kar kütlelerinin üzerinden taşınarak ambulansa getirildi.
112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü ve UMKE sorumlusu Ümit Kızılay, birimler arasında iyi bir organizasyon sağlamak amacıyla tatbikat düzenlediklerini belirterek, "Özellikle ilimizin herhangi bir bölgesinde meydana gelebilecek çığ felaketi sonrasında, arama kurtarma hizmetinin kesintiye uğramadan verilmesini amaçlıyoruz. Tatbikatta katılanların görevini önceden belirleyerek, eğitimlerini veriyoruz" dedi.
Son Dakika › Güncel › Hakkari'de Çığ Tatbikatı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.