Hakkari'de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı Gerçekleştirildi - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı Gerçekleştirildi

Hakkari\'de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı Gerçekleştirildi

Hakkari'de Vali Yardımcısı Talha Battal başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda alınacak tedbirler değerlendirildi. Toplantıda, koruyucu ve önleyici tedbirlerin durumu, aile içi şiddet olayları ve yüksek riskli vakalar hakkında önerilen tedbirler ele alındı. Ayrıca, 40 bin erkeğe eğitim verilmesi ve bilgilendirici broşürlerin dağıtılması kararlaştırıldı.

09.08.2023 17:51

Hakkari'de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Yardımcısı Talha Battal başkanlığında öğretmenevinde düzenlenen toplantıda, kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin kent özelinde koruyucu ve önleyici tedbirlerin mevcut durumu, aile içi kadına karşı şiddet olayları, kayıt ve risk değerlendirme formunda yüksek ve çok yüksek riskli olarak belirlenen vakalar hakkında önerilen özel tedbirler değerlendirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görevli psikolog Kemal Özer, 2022-2025 yıllarını kapsayacak 4. Ulusal Eylem Planı, Alo 183 Sosyal Destek Hattı ve Kadın Destek Sistemi (KADES) uygulaması ve kurumun çalışmaları hakkında komisyona sunum yaptı.

'Kadına el kalkamaz 'mottosu ile il genelinde 40 bin erkeğe, kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi verilmesi ve bilgilendirici broşür dağıtılması kararlaştırıldı.

Toplantıya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Salih Kaya, kurum amirleri ve STK temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hakkari'de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement